Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

50 év után megerősítették fogadalmukat

Jubilált a Murnyák házaspár

2018. december 12. szerda

Murnyák László és Murnyák Lászlóné Papp Valéria ötven éve mondták ki az igent a Baross utcai Polgármesteri Hivatalban, mely alkalomból a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség templomában megerősítették fogadalmukat. Az istentisztelet után Kovács Dávid Emil lelkipásztor, a család, barátok és a gyülekezet tagjai mellett Guzs Gyula és Kaiser József önkormányzati képviselők is köszöntötték a házaspárt: egy csokor virággal és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló páros jeggyel kedveskedtek nekik.

Rengetegen gyűltek össze a templomban a házaspár tiszteletére, ami nem is csoda, hiszen mindketten sok-sok éve a gyülekezet aktív tagjai. Vali néni 32 éve az egyházközség presbitere, és ma is tiszteletbeli gondnoka. Elbüszkélkedett vele, hogy 2013-ban munkájáért Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésben részesült. Mint mondta: férjével együtt mindmáig a közösségért dolgoznak. Ő maga betegeket látogat, míg Laci bácsi autóval szállítja a templomba azokat, akik nem tudnak maguk eljutni az istentiszteletekre. Azt is megtudtuk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származnak, de immáron 56 éve élnek a kerületben. Született egy lánygyermekük, és vérszerinti unoka híján a szomszéd kislányt fogadták unokájuknak, akivel kölcsönös a szeretet. „Tizenhárom éves és kitűnő tanuló. A Jóisten adta őt nekünk, ez nem kétséges” – meséli büszkén Vali néni.

Murnyákné házasságuk titkába is beavatott: hűség és szeretet, ez a két legfontosabb érték. A Bibliában is ez áll: „Légy hű mindhalálig, és néked adom az élet koronáját”.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben