Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

140 gyermek kapott ajándékot

Ünnepi díszben a Mátyás tér karácsonyfája

2018. december 14. péntek

Ötödik alkalommal állított fel és díszített karácsonyfát a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa) a Mátyás téren. Emellett a civil szervezet adománygyűjtésének köszönhetően 140, a környéken élő, illetve óvodába járó gyermeket ajándékoztak meg játékokkal az apróságok nagy örömére.

A Mátyás tér közelében lévő Dankó utcai Napsugár Tagóvoda gyermekeinek részvételével tartott karácsonyi ünnepséget a JóMa. Gaálné Madarász Anna elnök lapunknak elmondta: a tagok, illetve támogatóik, környékbeliek felajánlásának köszönhetően gyűltek össze az ajándékok. A csomagokba színező, kifestő, csokoládé, íróeszköz, plüss, a lányoknak baba, a fiúknak kisautó került. A Mátyás Klub tagjai pedig karácsonyi hűtőmágnest készítettek a gyermekeknek.

Köszöntőjében az elnök arról is beszélt a téren összegyűlteknek, hogy öt évvel ezelőtt alapító tagjaik, – Győriné Nagy Margit, Ács Péter és Németh Zoltán – ötlete volt, hogy a Mátyás térnek és a környékbelieknek legyen közös karácsonyfája. Az egyesület ezután alakult meg, és csatlakozott a kezdeményezéshez. Pár éve egy fenyőt is elültettek a téren, így, amikor megnő, a térnek saját karácsonyfája lesz.

Az ünnepségre ellátogatott Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is. Ady Endre: Kis, karácsonyi ének című versét szavalta el a gyerekeknek, és megköszönte nekik, hogy évről évre eljönnek a Mátyás térre, és segítenek ünnepi pompába öltöztetni a fát.

Ezután a gyerekek is elhelyezték a díszeket a fenyőn, majd a csillogó szemű apróságok megkapták az ajándékcsomagokat. Végezetül karácsonyi énekekkel köszönték meg a játékokat. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben