Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Téli melegedő a Dankó utcában

Idén is működteti az Életmentő Pontot az önkormányzat

2018. december 15. szombat

A korábbi évekhez hasonlóan az idei télen is működtet éjszakai melegedőt a krízishelyzetbe került személyeknek a Józsefvárosi Önkormányzat. A Dankó utca 18. szám alatt ezúttal is fűtött sátrak, pokrócok és meleg tea várja a rászorulókat december 15. és február 15. között, este nyolctól és reggel hat óráig.

A Dankó utca 18. szám alatt idén is fűtött katonai sátorban vészelhetik át a krízishelyzetbe került személyek a zord éjszakákat. Az önkormányzat által saját forrásból, önkéntesen működtetett Életmentő Pontra tavaly is nagy szükség volt. Az előző télen a három hónapos működés alatt több mint ezer személy vette igénybe és mintegy 700 liter teát osztottak ki. 

A téli melegedő mindenki számára nyitva áll. Azok is igénybe vehetik, akinél fennáll a veszély, hogy saját otthonukban hűlnének ki. Józsefváros önkormányzata ezen felül azokról a személyekről is gondoskodik, akik rendkívüli helyzet miatt a lakásukban fűtés nélkül maradnak. Számukra olajradiátorokat biztosítanak, amelynek a kiszállításáról a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. gondoskodik.  

A melegedő minden nap este nyolc és reggel hat óra között üzemel előreláthatóan február 15-éig, ám a nyitvatartás az időjárás függvényében meghosszabbítható. 

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben