Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forralt bor és betlehemes játék

Adventi előadás a Józsefvárosi Galériában

2018. december 17. hétfő

Népi gyökereinkből táplálkozó, meghitt hangulatú adventi műsorral ajándékozta meg leghűségesebb látogatóit és együttműködő partnereit a Józsefvárosi Galéria december 14-én délután. Faragó Laura Kossuth-díjas énekművész, népdalénekes és zenepedagógus „Ragyog az égen egy csillag” című, betlehemes játékot, karácsonyi dalokat és verseket ötvöző műsora mellett a mézeskalács és a forralt bor illata is a közelgő ünnep hangulatát idézte ezen a délutánon.

A rendezvény elején Szabó Erzsébet, a Józsefvárosi Galéria szakmai vezetője köszöntötte a jelenlévőket, akinek rövid összegzéséből kiderült, hogy idén is nagy népszerűségnek örvendett a Galéria által kínált többszáz színvonalas program, mely évről évre tízezreket vonz a József körút 70. szám alatti kulturális színtérre.

Miután a harmadik gyertya fénye is fellobbant az adventi koszorún, kezdetét vette Faragó Laura énekművész népi hagyományainkból táplálkozó ünnepi műsora.

A betlehemes játék szereplőit – köztük a pásztorokat, királyokat és Szűz Máriát – ezúttal egymaga keltette életre, az előadott történetet pedig karácsonyi dalok és versek fűszerezték. Egy közös éneklés erejéig a közönség is részt vett a produkcióban. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben