Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Modern kialakítás a történelmi értékek megőrzésével

Új campussal bővülne a Pázmány Egyetem Józsefvárosban

2019. január 03. csütörtök

Nagyszabású fejlesztést tervez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A Szentkirályi utcában egy több mint 2500 négyzetméteres oktatási épületet alakítanak ki, a Bródy Sándor utcai műemléki melléképületben pedig egyetemi irodák kapnak majd helyet.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Bródy projekt” elnevezésű beruházása két épület megvalósítását foglalja magába Józsefvárosban – értesült a Magyar Építők. A fejlesztésének fő eleme a Szentkirályi utca 26. alatt az oktatás számára létesítendő új campus épülete. Ennek megvalósítását korszerű kialakítással és modern építészeti megoldásokkal hozzák létre. Ezzel párhuzamosan átépítik a Bródy Sándor utca 15. alatt lévő műemléki épületet, amely az egyetem irodáinak ad majd otthont.

Funkcionalitás, modernitás, korszerűsítés

Az egyetem fejlesztésének tervezési közbeszerzése az európai közbeszerzési értesítőn (TED-en) jelent meg. A tervezés elsődleges célja, hogy az egyetem számára egy olyan új épületet hozzanak létre, amely kielégíti a funkcionális igényeket azáltal, hogy növeli az oktatási területet. Az intézmény céljai közt szerepel az is, hogy kialakítsa az egyetem nagyobb jelenléttel bíró belvárosi campusát. A tervezés során a történelmi értékek megőrzése is szempont a modern és korszerű kialakítás mellett.

A nyertesnek többek között az alábbiakat kell ellátnia: mérnöki előkészítés, vázlatterv, felmérési terv, bontási- és építési engedélyezési terv, kiviteli terv, valamint megvalósulási terv.

Fotó: google maps