Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A frakcióvezető a szombati tüntetésről

Kocsis Máté: Soros hadrendbe állította embereit

2019. január 06. vasárnap

A túlóratörvény elleni tüntetéseken olyan szervezetek is részt vesznek, amelyek tagjai fent vannak Soros György fizetési listáján – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Józsefváros országgyűlési képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kocsis Máté szerint a szombati tüntetés már a májusi európai parlamenti választási kampány része. A fideszes politikus rámutatott: az EP-választáson az emberek eldönthetik, hogy az Európai Parlamentben megerősödjenek vagy gyengüljenek a bevándorlásellenes erők.

A tüntetésen azok a pártok vettek részt, amelyek támogatják a bevándorlást és Soros Györgyöt, látszik tehát, hogy „Soros György hadrendbe állította magyarországi embereit” – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

A politikus szerint az ellenzéki pártok ötlete, hogy közös listán indulnak az EP-választáson, azt jelenti: lesz egy bevándorlásellenes lista, amelyen a Fidesz-KDNP-re lehet majd szavazni, és egy „Soros-lista” azokkal, akik támogatják a bevándorlást és Soros Györgyöt. A frakcióvezető azt is mondta, hogy Európa számos olyan országában zajlanak kormányellenes tüntetések, amelyeknek kormányai bevándorlásellenesek.

Kocsis Máté az ellenzéki pártok viselkedését a túlóratörvény elfogadásakor a parlamentben vagy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületében zavarkeltésnek, figyelemfelhívásnak, hergelésnek és hisztériakeltésnek minősítette, és szerinte mindez a kampány része.

A közös ellenzéki lista egy Soros-lista lesz

Kocsis Máté vasárnap délután Facebook-oldalán úgy fogalmazott: a közös ellenzéki EP-lista végre „tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, melyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást” – írta a képviselő.  A frakcióvezető bejegyzésében az Origo portál cikkét kommentálta, amely a közös listáról írt „Bejelentették a sorosista tüntetésen: Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP közös lista lesz a májusi EP-választáson” címmel.

Forrás: MTI

Fotó: fidesz.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben