Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

III. Vajda Budapest Open

Húsz csapat mérkőzött meg a nemzetközi floorball tornán

2019. január 10. csütörtök

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Vajda Budapest Open nemzetközi floorball tornát a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola szervezésében, a Józsefvárosi Önkormányzat és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával. A január 4-én és 5-én megtartott versenyen idén húsz csapat mérkőzött meg egymással.

Az első nap az U14, vagyis 14 év alatti korosztályt képviselő fiúk és lányok küzdöttek meg egymással. A népes, külföldi csapatot is felvonultató mezőnyben mindkét kategóriában az SZPK Komárom csapata szerezte meg a győzelmet, míg a házigazda Vajda csapata mindkétszer ezüstérmes lett.

Szombaton elsőként a legkisebb, 9 éven aluliak korosztályába tartozó versenyzők mérkőztek meg egymással. A nagy csatában végül a Vajda CH csapata szerezte meg a győzelmet. Őket követte az U11 korosztály küzdelemsorozata, ahol a Szlovákiából érkező Tsunami Zahorska Bystrica csapat lett az első. Az ezüstérmet a Vajda csapata nyerte el.

Mindkét nap eredményhirdetés zárta a viadalt. A dobogós helyezettek és a további résztvevők a jól megérdemelt és várva várt érmeket, okleveleket, kupákat és ajándék csokikat Filep Máriától, az iskola igazgatójától vehették át.

Borka Gábor testnevelő tanár a verseny után lapunknak arról is beszámolt, hogy a csapatok visszajelzései alapján igazán jó hangulatú és magas színvonalú sporteseményt sikerült lebonyolítani, és többen már most jelezték részvételi szándékukat a jövő évi versenyen. „Ismét kiváló rendezvénnyel sikerült öregbíteni Józsefváros és a Vajda floorballosainak hírnevét”– szögezte le az edző.

A floorball

A floorball – más néven palánklabda – egy jégkoronghoz hasonló labdajáték, melyet a hokiütőhöz hasonló, könnyű szerkezetű  ütőkkel , egy műanyagból készült, kemény, lyukacsos labdával, többnyire kézilabdapályán játsszanak.  A csapatok öt mezőnyjátékosból és egy kapusból állnak. A ’70-es években, Svédországban formálódott és alakult ki a szabályrendszere, de az amerikaiak is magukénak érzik, mert floorhockey néven, hasonló eszközökkel és szabályokkal már a ’60-as években is játszották.

Fotó: Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben