Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Délelőttönként iskolások használják

Különleges tornaórák a Józsefvárosi Jégpályán

2019. január 14. hétfő

A Horváth Mihály téri jégpálya immár hozzátartozik Józsefváros téli hangulatvilágához, ebben a szezonban is rengetegen csúsztak már rajta. Az adventi vasárnapokon gyerek- és felnőtt koncertek tették hangulatosabbá a korcsolyázást, de egy-egy testnevelésóra helyett is ideális a diákoknak, ugyanis délelőttönként a kerületi iskoláscsoportok használják. Január 11-én éppen a Losonci Téri és a Németh László Általános Iskola nyolcadik osztályosai rótták a köröket.

Sokan már egészen profin szelték a jeget, mások egymásba kapaszkodva haladtak, néhány lány meg-megállt egy kicsit csacsogni. Az viszont tisztán látszott, hogy nagyon élvezik a korcsolyázást. Nem is csoda, hiszen a tanórák előtt egy kis hűvös, friss levegő felébreszti az embert. Utána egészen máshogy megy a tanulás.

Bár a jégre nem merészkedtünk föl, sikerült megkérdeznünk a fiatalokat, hogy érzik magukat a pályán. „A dupla tesióra helyett sokkal jobb korcsolyázni. Néha iskola után is kijövünk trükköket gyakorolni, mert a csúszás már elég jól megy, simán lekörözzük a lányokat” – mondta egyikük, és már suhant is tovább. 

Süveges Éva, a Losonci Téri Általános Iskola testnevelő tanára már évek óta viszi a gyerekeket a jégpályára, és mint mondta, már a másodikosok is hamar elengedik a palánkot, hogy önállóan is megpróbáljanak talpon – azaz korcsolya élen – maradni. „A harmadikosok pedig már gyönyörűen korcsolyáznak. Ők meg… – mutat a nyolcadikosokra – már fel se kell hozzájuk menni a jégre. Meg is sértődnének. Nagyon jó lehetőség, hogy kijöhetünk ide egy-egy órácskára. A gyerekek a Németh iskolából érkezőkkel is hamar megismerkedtek, így nemcsak a mozgás jelent élményt számukra, hanem új barátságok is szövődnek.”

A jégpályát a józsefvárosi lakosok lakcímkártya vagy diákigazolvány felmutatása ellenében díjmentesen használhatják. A korcsolyabérlés díja: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben