Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elsőfokú riasztás van érvényben

Sok feladatot adott az erős szél a fővárosi tűzoltóknak

2019. január 14. hétfő

Az erős szélben kidőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét hétfőn Budapesten - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók azonban megszüntették a veszélyhelyzetet.

Kisdi Máté szóvivő elmondta: az erős szél miatt a délutáni órákig csaknem ötven helyszínen kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét Budapesten. Egyebek mellett a VIII. kerületben, a Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók azonban megszüntették a veszélyhelyzetet.

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részén jelenleg is elsőfokú riasztások vannak érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn azt írta: a legerősebb széllökést eddig Tésen mérték, ahol egy elhaladó zápor mentén 107 kilométer/órás széllökés fordult elő. A meteorológiai szerint hétfőn és kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos lökések kísérik. A hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek.

Forrás: MTI

Fotó: Józsefváros újság/archív 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben