Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti rendészek Józsefvárosban

11-es és 12-es számú körzet – A cél a megelőzés, nem a bírságolás

2019. január 18. péntek

A Józsefvárosi Önkormányzat a tavalyi év nyarán megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre. Sorozatunkban bemutatjuk azt a hat személyt, akiket a körzetükben élők felkereshetnek, ezúttal Zsohár Attilát, a Tisztviselőtelep és a Százados negyed körzeti rendészét.

Zsohár Attila 2016 novemberétől tagja a józsefvárosi közterület-felügyeletnek. A korábban masszőrként dolgozó, illetve harcművészet oktatással foglalkozó közterület-felügyelő tavaly június 1-től a Százados negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze. Mint mondja: a Tisztviselőtelepen a szomszédos sportcsarnok rendezvényei alatti megnövekedett forgalomra kell megoldást találni, a Százados negyedben a legnagyobb kihívást a kőbányai oldalról áttévedő bódult állapotú személyek jelentik.

A 11-es és 12-es körzet rendésze az egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy minél jobban megismertesse magát a körzetében élőkkel, hogy tudják, hozzá bátran fordulhatnak. Szerinte a jogkövetést úgy lehet hatékonyabbá tenni, ha jobban odafigyelünk a lakosokra. „Szeretnénk, ha a lakosoknak beépülne a mindennapjaikba, hogy minket körzeti rendészeket bátran kereshetnek” – mondja, majd hozzáteszi „a cél nem az, hogy bírságoljunk, hanem, hogy a megelőzésre tegyük a hangsúlyt, ami el is érhető, ha feltárjuk, mi van a problémák mögött. Zsohár Attila azzal lenne elégedett, ha a lakosok jobban odafigyelnének egymásra.

Zsohár Attila

körzeti rendész

Telefonszám: 06-20-297-5606

E-mail: zsohara@jozsefvaros.hu

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben