Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyre több a diabéteszes gyermek

Molka címmel játékos diabéteszes program indul a Józsefvárosi Galériában

2019. január 22. kedd

Egyre több a cukorbetegséggel küszködő gyermek, a probléma sajnos mindennapi, így foglalkozni kell vele. Ezt ismerték fel a Józsefvárosi Galéria munkatársai is, így havi rendszerességgel Molka címmel, útjára indul a zenés, játékos gyermek klub, ahova minden érintettet és érdeklődőt szeretettel várnak. Az első klubdélelőtt január 26-án 10 órakor kezdődik.

2019 első hírei között hangzott el a riasztó tény, miszerint évente 3-4 százalékkal emelkedik az 1-es típusú diabéteszes gyerekek száma. Ők azok, akiknek egész életükben szükségük lesz inzulinkezelésre. A betegség előfordulása a 6 év alattiaknál is egyre gyakoribb.

A Józsefvárosi Galéria egy új kezdeményezéssel szeretné a problémára felhívni a figyelmet és segíteni az érintetteket, tájékoztatni az érdeklődőket. Minden hónap utolsó szombatján 10 órai kezdettel útjára indul a Molka Klub – Diabétesszel élő gyermekek részére. A műsor cukorbeteg óvodás-és kisiskolás korú gyermekek részére készült, az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével kialakított műsorban a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően informálódhatnak és maguk is bekapcsolódhatnak a műsorba. Az ingyenesen látogatható program 1-1,5 óra időtartamú.

További információk: www.molka.hu 

Jelenleg Magyarországon megközelítőleg 3500 1-es típusú, és 200-300 2-es típusú cukorbeteg gyermek él, számuk pedig évről évre egyre nő. Ezzel párhuzamosan pedig annak az esélye is nő, hogy cukorbeteg kisgyerekkel találkozunk óvodában, iskolába, vagy akár a szűk családban.

Fotó: Józsefvárosi Galéria

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben