Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Havonta ezer esethez vonulnak ki

Újabb segítség a Józsefvárosi Mentőállomásnak

2019. január 22. kedd

A másfél évvel ezelőtt megnyitott Józsefvárosi Mentőállomás dolgozói havi szinten csaknem ezer esethez vonulnak ki, a legtöbb alkalommal kerületi helyszínre. A jól felszerelt mentőállomást a Józsefvárosi Önkormányzat minden eszközzel segíti. Legutóbb egységes, Józsefváros címerrel ellátott pólókat adományoztak a mentősöknek, amelyet Sára Botond polgármester adott át január 22-én.

Az Orczy út 32/b szám alatt működő Józsefvárosi Mentőállomás autói a nap 24 órájában szolgálnak, havi szinten mintegy ezer helyszínre riasztják őket.

A másfél éves fennállás alatt a kerület vezetése minden segítséget megadott a gördülékeny működéshez: a tavalyi év elején életmentő EKG-defibrillátort, majd szén-monoxid érzékelő műszereket adományozott a mentőállomásnak.

Mint azt Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: jó döntés volt, hogy ez a mentőállomás a kerületünkben létre tudott jönni, hiszen a legtöbb riasztás a kerületből érkezik.

Hozzátette: a mentőállomásnak nyújtott mindennemű segítség a józsefvárosiaknak is szól, azért teszik minezt, hogy a józsefvárosiak egészségbiztonságát növeljék.

Tóth László, a mentőállomás vezetője arról beszélt: a munkájuk során fontos tényező, hogy a helyi lakosoknak minél nagyobb bizalma legyen feléjük.

Ezért arra gondoltak, hogy egy egységes, Józsefvárosi mentők felirattal, valamint címerrel ellátott pólóban ez könnyebben kialakulhat a kerületi lakosokban, hiszen láthatják, hogy ők is kerületiek, akik értük dolgoznak. „Emellett egyfajta identitást is ad, mi magunk is büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk” – tette hozzá.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben