Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A magyar kultúra napját ünnepelték

Hangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

2019. január 23. szerda

A Józsefvárosi Zeneiskola növendékei és tanáraik hangversennyel ünnepelték A magyar kultúra napját január 22-én este. A Nap utcában található intézmény dísztermében egymás után léptek a színpadra a tehetséges, fiatal művészjelöltek.

A növendékek nemcsak szólóban, de duók és triók tagjaiként is színpadra léptek ezen az estén. A koncert részeként a hegedűk, zongorák, furulyák, fuvolák és csellók hangja mellett a vox humana, vagyis az emberi énekhang is felcsendült: Radnóti Miklós Zápor című versének Kerekes János által megzenésített változatát hallhatta a közönség Ince Sára előadásában.

A változatos zenei program keretében népdalfeldolgozások mellett többek között Bartók Béla, Farkas Ferenc és Szokolay Sándor műveit, Ittzés Gergely fuvola duóit, illetve egy Wilhelm Friedemann Bach – Johann Sebastian Bach legidősebb fia – által komponált zeneművet is hallhatott a közönség, így a színes repertoárban mindenki talált kedvére való produkciót.

A magyar kultúra napján, január 22-én Himnuszunk születésnapját ünnepelve a magyar kultúra legkiemelkedőbb alakjaira emlékezünk. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon készült el nemzeti imánk kéziratos változatával, melyet 1844-ben Erkel Ferenc zenésített meg.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben