Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét segítettek a térfigyelő kamerák

Rablópárost fogtak a józsefvárosi rendőrök

2019. január 30. szerda

Egy húszéves lány és barátja egy ideje rablásból és lopásból tartották fenn magukat. Mobiltelefonokat valamint készpénzt raboltak járókelőktől és hajléktalanoktól, illetve bolti tolvajlás is írható a számlájukra. A józsefvárosi rendőrök a párost a térfigyelő kamerák segítségével fogták el.

R. Szabinának és társának, a szintén 20 éves tápiósági M. Eriknek sok van a rovásán. A gyanú szerint még tavaly november 26-án a Blaha Lujza téri aluljáróban elvették egy alvó férfi mobiltelefonját, iratait, pénzét és a táskáját. A könnyű zsákmányon felbuzdulva a páros már keményebb módszerekhez is fordult. Január 17-én a Diószegi Sámuel utcában késsel megfenyegettek és kiraboltak egy férfit, akitől pénzt és mobiltelefont vittek el, sőt, egy utcával arrébb egy másik járókelőt is kiraboltak. Néhány nap múlva egy üzletből szeszes italokat akartak elvinni fizetés nélkül. A pénztáros útjukat állta, de M. Erik elővett egy gázspray-t és megfenyegette az eladót, így el tudtak menekülni.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján egy józsefvárosi lakásban fogták el a nőt és férfit. A józsefvárosi rendőrök R. Szabinát és M. Eriket rablás, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság január 24-én elrendelt.

Forrás: police.hu

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben