Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Giga-mega tünti a Kossuth téren

Kormánybuktató recept: tüntetők nélküli tüntetés

2019. január 30. szerda

Kormánybuktató demonstrációt tartottak szerda délelőtt az országgyűlés előtt. Az ötfős csoport megirigyelte az ellenzéki pártok elmúlt hónapokban kifejtett kormányellenes megmozdulásait, és elhatározta, hogy erődemonstrációt szervez a „kormány és a diktatúra megdöntéséért”. De nem akárhogyan, az volt a céljuk, hogy a lehető legkevesebben legyenek és a legrövidebb ideig tartson a tüntetésük, mert ettől majd biztos megijed a kormány és lemond.

Komoly előkészületeket tettek a szervezők, molinókat gyártottak, ahol a követeléseiket megfogalmazták: „A kormány elvette az inflációt, adja vissza”, „Diktatúra! Még egy molinót se lehet kitenni”, „Még az ellenzéket is ellopták, adják vissza”.  A biztonság kedvéért egy LMBTQ tüntetőt is hoztak az eseményre, akiről elmondták, hogy a 126. nemet választotta, és már létra identitással bír.

Az erődemonstráció egyik szervezője a Rajt Mozgalom (Radikális Jobboldaliak Társasága) alapítója, Pintér Attila volt. A józsefvárosi önkormányzati képviselő fontosnak tartja, hogy ők is elmondják a véleményüket – humoros formában – a kormányról, mert az ellenzék folyamatosan tüntet a legkülönbözőbb helyszíneken, abszurd követeléseket fogalmaznak meg, de kormányt buktatni persze nem tudnak.

Úgy gondolták, most már nekik is demonstrálni kell, csak ellentétes eszközökkel, vagyis ne legyen a tüntetésükön résztvevő, és lehetőség szerint a legrövidebb ideig tartson, hátha ez majd hatni fog és belátja a kormány, ez így nem mehet tovább: csökken az infláció és gyakorlatilag nincs munkanélküliség.

Az önkormányzati képviselő szerint a józsefvárosi helyzetet is ki lehetne viccesen fordítani, például itt azt lehetne követelni, hogy építsék vissza a hírhedt kínai piacot, vagy szereljék le a térfigyelő kamerákat.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben