Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Néhány kattintással segíthetjük a rendőrök munkáját

Megújította a rendőrség a nyilvános körözések webes felületét

2019. február 01. péntek

A rendőrség egyik fontos feladata az elkövetők beazonosítása és elfogása, valamint az eltűntek felkutatása. Ebben jelentős segítséget nyújtanak azok a lakossági bejelentések. Ezt most még egyszerűbben megtehetjük a police.hu honlapon, ahol átlátható listákba rendezve lehet böngészni a nyilvános körözési adatbázisban. Segítsük a rendőrség munkáját.

Megújították a nyilvános körözések webfelületét annak érdekében, hogy a körözési felhívások minél több emberhez eljuthassanak. A www.police.hu/hu/koral címen elérhető nyilvános körözési adatbázis listákba rendezetten böngészhető, illetve kategóriák szerint szűkíthető a találati lista – olvasható a rendőrségi hírek között. Indítható keresés például eltűnt emberekre, ellopott állatokra, eltulajdonított járművekre vagy elfogatóparancs alapján körözött személyekre. Emellett szűrhetjük a találati listát akár a VIII. kerületi Rendőrkapitányság vagy a VIII. kerületi Ügyészség által elrendelt, illetve eljárása alatt lévő körözésekre is. Újdonság, hogy az egyes körözéseket megnyitva az adatlapok megoszthatók a nagyobb közösségi csatornákon. Amennyiben a police.hu-n megjelenített körözés megszűnik, a posztok beágyazásai is inaktívvá válnak.

Bejelentések

A körözési adatlapok „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gombjára kattintva jelenik meg az online bejelentő űrlap. Itt e-mail formátumban juttathatják el a rendőrséghez az adott körözéssel kapcsolatos információjukat. Bejelentésüket anonim módon is megtehetik, ugyanis az elérhetőségek mezők kitöltése nem kötelező. Azonban a munkákat nagyban segíti, ha megadják a nevüket, e-mail címüket vagy telefonszámukat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Emellett a rendőrség továbbra is fogadja a bejelentéseket a 112-es segélyhívó számon és a telefontanú +36-80/555-111-es vonalán.

Forrás és fotó: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben