Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Requiem az emberért

Zenés könyvbemutató a Józsefvárosi Galériában

2019. február 01. péntek

Egy izgalmas, számos elgondolkodtató kérdést felvető, ugyanakkor a művészetek által nyújtott élményekben is gazdag estének lehettek részesei azok, akik részt vettek Dr. Kiss Tamás legújabb, Requiem az emberért című könyvének bemutatóján. A január 31-én megrendezett programot egy zenés kiállításmegnyitó kísérte.

A természettudományok, a különböző művészeti ágak és filozófiai irányzatok találkozásából izgalmas, elgondolkodtató alkotások születnek Dr. Kiss Tamás tollából. Az eredetileg biológus végzettségű, majd a humán tudományok területén kiteljesedett egyetemi tanár 2018 nyarán megjelent könyvéhez kapcsolódó előadásból a jelenlévők megismerhették többek között a „biofunkcionalitás” fogalmát is.

„Minden élőlénynek van egy küldetése, és csak akkor lesz boldog, ha valóban ezt a küldetést teljesíti be” ­– hangsúlyozta a professzor, hozzátéve, hogy minden élőlény végigjár egy utat az élete során, aminek a végén elérheti a teljességet. Az ember számára a szellemiség, az elme kiteljesedése is hozzátartozik ehhez a teljességhez.

„Az ember test, lélek és szellem egysége”- emlékeztette a jelenlévőket előadásában Dr. Gazdag László mérnök, fizikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a testi egészségünket óvjuk ugyan, de kevés energiát fordítunk lelkünk és szellemünk egészségére.

„Pedig általában ha valami baj van, az a lelkünkből ered. Ha azzal minden rendben, akkor a test és a szellem is megfelelően működik”– emelte ki Dr. Gazdag László.

Az est során a szellem és a lélek egyaránt táplálékhoz juthatott. Pápai Erika, Mécs Károly és Horányi László színművészek többek között a szerző által írt verseket olvastak fel a közönségnek, míg Moldován Gyula énekes blues dallamokkal, Kuzsner Péter zongoraművész pedig többek között Chopin műveivel nyújtott szellemi és lelki feltöltődést a közönségnek.

A könyvbemutatóhoz kapcsolódott a Kréta és Mínosz című kiállítás megnyitója is. A tárlat a szerző által festett, a görögországi utazások és az ókori görög alkotások hatására született festményekből szemezget.

Fotó: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben