Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sérült gyermekek számára épül

Folyamatos a munka a Baross utcai intézménynél

2019. február 01. péntek

Továbbra is sokan ajánlják fel támogatásukat a Baross utcában, a sérült gyermekek számára épülő intézmény munkálataihoz. Az alapító, Varga Gábor lapunknak elmondta, rengeteg adomány érkezik, még többen kétkezi munkával járulnak hozzá az építkezéshez: az elmúlt héten például a józsefvárosi közterület-felügyelet emberei segítettek. A napokban pedig Kocsis Máté országgyűlési képviselő is személyesen biztosította őt, hogy továbbra is számíthat támogatására.

Karácsony környékén sokakat megdöbbentett a hír, hogy a halmozottan sérült gyermekeknek épülő Baross utcai intézménybe december végén betörtek, törtek, zúztak, műszaki cikkeket vittek el, és kiszerelték a teljes fűtésrendszert is. De szerencsére az intézményt megálmodó Varga Gábor nem adta fel, így folytatódott az intézmény építése, amire nagy szükség is van. „Rengetegen jönnek segíteni azóta is, további vállalkozók is csatlakoztak hozzánk. Az előző héten Bajusz Ferenc és a közteres csapata dolgozott velünk, mindezeknek köszönhetően szépen, módszeresen haladunk” – mondta lapunk érdeklődésére Varga Gábor.

Mint megtudtuk, jelenleg szakmunkák zajlanak, folyik a vízrendszer, a villanyvezetékek kiépítése, illetve hamarosan a gipszkartonozás és a galériaépítés munkálatai is elkezdődhetnek. Az intézmény megálmodója azt is elmondta, a napokban Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője is ellátogatott a helyszínre, és személyesen is biztosította őt, hogy az intézmény a jövőben is számíthat a segítségére, mert számára is fontos ez a kérdés.

Sokan segítenek

Mint korábban megírtuk: Kocsis Máté országgyűlési képviselő és Sára Botond polgármester is egy-egymillió forintos támogatást ajánlott fel az önkormányzati ingatlanban létesülő intézmény részére a betörést követően. De sokan mások is segítenek a kerületből: adományokkal, műszaki cikkekkel, játékokkal, pénzzel, kétkezi munkával.

És hogy Ön hogyan segíthet?

Az intézménynek még nagy szüksége lenne: mosogatógépre, villanytűzhelyre, fagyasztós hűtőre, falfestékekre, porszívóra, de például festékanyagokra, gipszkarton lapokra, profilokra, glettanyagra, csemperagasztóra is. Aki tud, kétkezi munkával is segíthet, az anyagi felajánlásokat az alábbi számlaszámon tehetik meg: Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány, számlaszám: 11708104-21454806 OTP

Vezető kép: Kocsis Máté Facebook-oldal

Fotók: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben