Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

adomany@jozsefvaros.hu

Gyűjtés a józsefvárosi hajléktalanoknak

2011. november 04. péntek

A Józsefvárosi Önkormányzat Lakhatási, Életviteli, Lelki segítségnyújtási és Egzisztenciateremtési Közösségi (LÉLEK) Programot indít Józsefvárosban. Ennek keretében hirdetjük meg a Szolidaritási Akciónkat, amelyben arra kérjük a magánszemélyeket, a kerületben működő vállalkozókat, cégeket, civil és egyházi szervezeteket, hogy önkéntes tevékenységgel, adománnyal segítsék a Józsefvárosban hajléktalanná vált, és sorsuk jobbá tételéért tenni akaró fedél nélkül élőket.

Az akció keretében a kerületben dolgozó hajléktalanok szolgálati szállásának berendezése, otthonossá tételéért bútorok, lakás-felszerelési eszközök, háztartási gépek, lakástextilek, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges tisztító- és tisztálkodó szerek, ruhák, tartós élelmiszerek felajánlására számítunk.

Várjuk továbbá azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Programba bevont komfort nélküli önkormányzati lakások felújításában. Szívesen vesszük a program készpénzadománnyal történő támogatását is.

A LÉLEK-Program keretében a résztvevő hajléktalanok az önkormányzat intézményeiben mentorálást kapnak, egészségügyi ellátást biztosítunk a számukra, munkát adunk nekik, és biztosítjuk emberhez méltó lakhatásukat.

Kérjük az Ön együttműködését is!

Józsefváros szolidáris kerület – tavaly az árvíz idején 2 tonna adomány gyűlt össze nálunk. Fogjunk most össze azokért az emberekért, akik a józsefvárosi közösség legelesettebb tagjai.

Adomány vonal: 06 20 332 63 44 email cím: adomany@jozsefvaros.hu  

(Arra kérünk mindenkit, először jelentkezzen az adományvonalon, vagy e-mailben és az átadással kapcsolatban mindenkit keresni fognak a hivatal munkatársai!)

Kedvcsinálónak hanganyagot Orosz Zoltán és Horváth Kornél előadásából itt hallhat részleteket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben