Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Első Civil Roadshow a Teleki Otthon Klubban

Összefogással egymásért, Józsefvárosért

2019. február 01. péntek

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első józsefvárosi Civil Roadshow-t január 31-én a Társak a Teleki Térért Egyesület, amelyre húsz, kerületünkben működő egyesület, civil szervezet volt hivatalos. A házigazdák fő célul egymás megismerését és a kölcsönös segítségnyújtást tűzték ki - a kötetlen, jó hangulatú délutánon pedig a küldöttek közös tervezés fontossága mellett megegyeztek a jövőbeni programok összehangolásában is.

Kerületünk egyik legaktívabb, a helyi lakosokból spontán alakult szervezete a Társak a Teleki Térért Egyesület. Vezetőségük és tagságuk évek óta lankadatlan energiával szervez közösségteremtő programokat és dolgozik környezetük jobbításán. Ezúttal is hasonló szándék vezérelte őket, mikor túlnézve szűkebb környezetük határain, összehívták Józsefváros hasonlóan gondolkodó egyesületeit, hogy egy kötetlen összejövetelen dolgozhassák ki, miben tudnak segíteni egymásnak, legyen szó helyiség, technikai eszközök kölcsönzése, esetleg szaktudás, tapasztalatok megosztása terén.

Ahogyan Feicht Rezsőné Marika, a Teleki tériek elnöke fogalmazott: „Meg kell találni környezetünkben a jó embereket, mert sokan vannak, de külön-külön kevesebbet tudunk tenni, mint együtt. Emellett kell egy hely, ahol rendszeresen össze tudunk jönni, mert az ilyen közös beszélgetések a legproduktívabbak, ilyenkor szabadulnak fel az alkotó energiák, születnek a legjobb ötletek, amelyek így nem szállnak el, hanem megvalósításra is kerülnek.” Ennek szellemében hosszú távra is terveztek a roadshow megálmodói: negyedévente újból összegyűlnek, hogy folyamatosan egyeztessenek az előttük álló tervekről, feladatokról.

Minden küldött lehetőséget kapott egyesülete bemutatására, feltehette kérdéseit, megoszthatta nehézségeit és ismertethette kitűzött céljaikat.

Mint kiderült, a legtöbben helyiségproblémákkal küszködnek, ami korlátot szab programjaik körének, ám már erre is érkezett felajánlás az este folyamán: Kovács Dávid Emil, a Budapest-Külső-józsefvárosi Református Egyházközség lelkésze felkínálta egyik termüket a Kőris utcában egyesületi események megrendezésére.

A következő, három hónap múlva megrendezésre kerülő roadshow házigazdája az Újra Együtt Egyesület lesz.

Fotó: Senger Nikolett/Józsevfáros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben