Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hamarosan elkészül a felnőtt rendelő is

Átadták a felújított Szigony utcai gyermekorvosi rendelőt

2019. február 05. kedd

Modern és komfortos környezet várja a kis betegeket, szülőket, édesanyákat a megszépült Szigony utcai gyermekorvosi rendelőben és védőnői tanácsadáson. Február 4-től már a régi-új helyszínen működik a rendelés. Az első napon Sára Botond polgármester is ellátogatott a rendelőbe, ahol hangsúlyozta: a felújítás a rendelő-felújítási program újabb állomása, és további fejlesztések is várhatóak idén a kerületi egészségügyben.

Befejeződött a felújítás a Szigony utcai gyermek háziorvosi rendelőben, január utolsó napjaiban visszaköltöztek az orvosok és a védőnők és február 4-től már itt fogadják a betegeket. A rendelők, védőnői helyiségek teljes felújításon estek át.

Ennek során kicserélték a teljes aljzatot, az oldalfali és mennyezeti burkolatot, a gépészeti és elektromos berendezéseket, vezetékeket, világítást és a gépészeti lefolyórendszereket. Továbbá leszigetelték a rendelő feletti lapostetőt, javították az utcafronti lábazatot. Kiépítették a teljes hűtő-fűtő klímaberendezést, szellőzőrendszert és elektromos fűtésrendszert. Csak a homlokzati ablakok maradtak a régiek, hiszen azokat a panelprogram keretében néhány éve cserélték.

Február 4-én délután Sára Botond polgármester is ellátogatott a Szigony utcai rendelőbe. Mint lapunknak elmondta, ez a munka a háziorvosi rendelő-felújítási program újabb állomása volt. „Elkészült a gyermekorvosi rendelő egy csaknem százmillió forintos beruházás keretében. Az első napon vagyunk, azért is jöttem el, hogy megnézzem, hogy milyen apróságokra lehet még szükség” – fogalmazott. Emellett átadta a kerületi háziorvosi rendelők számára a tavalyi évben beszerzett defibrillátort Dr. Kelemen Márton gyermekorvosnak. A polgármester a szomszédos, szintén felújított, ám decemberben, egy tűzesetben súlyos károkat szenvedett felnőtt rendelőről is tájékoztatott. „Jelenleg a tűz által okozott károkat javítják ki, tavasszal a felnőtt rendelőt is átadják” – tudtuk meg. 

Sára Botond kitért rá, hogy a társasháznak – melyben a rendelők is találhatók – az volt a kérése, hogy a fűtési rendszer a felújítás után ne legyen összekötve a rendelővel. Így mostantól a társasháztól külön lehet működtetni ezen helyiségek szellőztetését és a fűtését.

További egészségügyi beruházások várhatók

A további egészségügyi fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester kiemelte: az idei év egyik legnagyobb egészségügyi beruházása az eszközbeszerzés lesz a Szent Kozma Egészségügyi Központban, 230 millió forintból körübelül 60-70 új készülékkel újul meg az eszközpark. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat tervezi a 24 órás sürgősségi ellátás kerületbe való költöztetését, hiszen jelenleg a nyolcadik és kilencedik kerület közösen végzi az ügyeleti ellátást. „Azon dolgozunk, hogy a józsefvárosi lakosoknak ne kelljen a kilencedik kerületbe menniük sürgősségi ellátás esetén, hanem ezt itt, helyben, az Auróra szakrendelőben tudják igénybe venni. Most, hogy a háziorvosi rendelők megújultak, és az ideiglenesen átvett feladatok visszakerülnek eredeti helyükre, felszabadul annyi kapacitás és hely a szakrendelőben, hogy ki lehessen alakítani a sürgősség ellátást” – hangsúlyozta Sára Botond.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben