Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ahogy ők látják az iskolát

Leendő elsősök rajzaiból nyílt kiállítás a Molnár suliban

2019. február 06. szerda

A Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola régebbi épületének folyosója izgatott óvodásokkal, illetve büszke szülőkkel és óvónőkkel telt meg február 5-én. A vendégek az Ilyennek képzelem az iskolát című, leendő elsősök rajzaiból összeállított kiállítás megnyitójára érkeztek.

A Grundsuli népszerű rajzpályázatára évről évre rengeteg gyermekrajz érkezik. A leendő első osztályosok rajzaik segítségével mesélhetik el életük egyik legnagyobb fordulópontjával és kalandjával, az iskolakezdéssel kapcsolatos érzelmeiket. Idén is több mint száz alkotás érkezett tíz kerületi óvodából. A beérkező rajzok közül az óvónőkből és a tanítónőkből álló zsűri pontozása alapján 36 került közönség elé.

A február 5-ei eredményhirdetésen a vendégeket az intézmény vezetője, Tanosné Horváth Márta és az alsós diákokból álló énekkar köszöntötte. Az oklevelet és a mellé járó jutalmat az igazgatónő és Boda Réka igazgatóhelyettes adták át a pontversenyben élen végzett, büszkeségtől csillogó szemű, ifjú alkotóknak. 

A beérkezett pályaművek azt mutatják, hogy a kicsik többsége izgatottan, kíváncsisággal telve várja, hogy iskolás legyen. A legtöbben a hatalmas épületet és az osztálytermek számukra még ismeretlen világát ábrázolták a rajzaikon, de az udvaron zajló közösségi élet és a nagy tornaterem is sok gyermek fantáziáját megmozgatta.

Fotó: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben