Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Videópályázatot is hirdettek iskolásoknak

A biztonságos internetezésre hívták fel a figyelmet

2019. február 08. péntek

A biztonságosabb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek összefogásával hívták fel a figyelmet február 5-én, a biztonságos internet napján. A téma iránt érdeklődők számára figyelemfelkeltő rendezvényt is tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépületében.

A szervezők szerint a biztonságos internet napjának – Safer Internet Day – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Programja akciótervéhez kapcsolódva több mint 100 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire is, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra. A szakemberek ugyanakkor tájékoztatni szeretnék a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat és döntéshozókat a problémákról és lehetséges kezelésükről.

A program hazai konzorciumvezetője, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szakemberek, döntéshozók, pedagógusok, gyerekek, a sajtó, valamint a téma iránt érdeklődők részvételével figyelemfelkeltő eseményt tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika főépületében. Az internetbiztonsági fórumon a közösségi média, a hírközlés, a kiberbűnözés elleni fellépés, a lelkisegély-vonal és tanácsadás, az etikus hekkerség szakértői osztják meg tapasztalataikat, válaszoltak a résztvevők kérdéseire. Az idei biztonságosinternet-nap alkalmából videopályázatot is hirdetettek hazai általános és középiskolásoknak kisfilm elkészítésére.

A kezdeményezés idén is a közös felelősségre fókuszált: „mindannyiunk dolga, hogy az internetet (...) jobb hellyé tegyük a magunk és egymás, de különösen a fiatalok számára” – írták a szervezők közleményükben, hozzátéve: ezért lett 2019-ben a nap szlogenje: „Együtt egy jobb internetért!”.

Fotó: Szilágyi Dénes/NKE

Grafikonok: saferinternet.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben