Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teljesen átalakult a patinás filmszínház

Megújult a Corvin mozi

2019. február 08. péntek

Alig két hét alatt teljesen átalakult a főváros patinás filmszínháza, a Corvin mozi. A székcsere mellett további felújítási munkák is zajlottak, így például a látványelemek is megújultak. A 15 év után lecserélt székeket a cég egy emlékezetes akció keretein belül 1000 forintos jelképes összegért bocsátotta áruba nemrég.

A hat teremben összesen 1419 széket cseréltek ki, ezeket Olaszországból vásárolta a tulajdonos Budapest Film Zrt. A székcsere mellett további felújítási munkák is zajlottak ebben az időszakban: új szőnyegek és fali kárpit, valamint korszerűbb légkondicionáló berendezés került az egyes termekbe, újrafestették a legnagyobb Korda termet, illetve biztonságtechnikai fejlesztések is történtek – olvasható a Budapest Film sajtóközleményében.

A praktikus, illetve kényelmi funkciók jelentős javítása mellett a látványelemek is megújultak: a falakon a termek névadóinak óriásportréi fogadják és igazítják útba a látogatókat. A rajzok Nagy Marianna és Csajághy Réka grafikusművészek munkái.

A Budapest Film Zrt. üzemeltetése alá tartozó mozikban hagyományosan egy-egy jelentős színész, rendező vagy épp film után kapnak nevet a termek, a Corvin moziban így a termek a Korda, a Kabos, a Karády, a Latabár, a Jávor és a Radványi neveket viselik – az ő nagyalakú portréi díszítik tehát a folyosókat az újjávarázsolt filmszínházban. A teljes felújítás közel 100 millió forintba került, amely összeget a Budapest Film Zrt. saját költségvetéséből finanszírozta.

A felújított Corvin első jelentős eseménye a február 16-i Corvin moziéjszaka lesz, amikor egy karszalaggal kora estétől másnap hajnalig korlátlanul lehet filmet nézni a moziban.

Fotó: Budapest Film Zrt./Polcz Péter

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben