Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kormányfő hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

Orbán Viktor: A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

2019. február 10. vasárnap

Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta Orbán Viktor vasárnap Budapesten. A miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet is bejelentett évértékelőjében.

A Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a kormányfő kiemelte: mély összefüggés van a politika és gazdaság között, az eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők. Felidézte: 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Azt mondta, Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége.

Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70-százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágták, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték – sorolta. Orbán Viktor kijelentette: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben.

Fotó: kormany.hu/Földházi Árpád

Nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer

A kormányfő arról is beszélt, hogy a magyar nemzet tíz év alatt talpra állt, és győzelmi esélyekkel áll készen a rá váró küzdelmek megvívására. Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer – mondta Orbán Viktor.

Szólt arról is: akiknek jól fut a szekerük, csak annyi kell, hogy vállalkozó- és munkakedvük ne ütközzön értelmetlen akadályokba, amiért cserébe a kormány törvénytiszteletet, adófizetést, munkahelyteremtést vár el, és azt, hogy ne vonják befolyásuk alá a kormányzati politikát. Azt is kérte a sikeres vállalkozóktól, hozzák létre azokat a Magyarországon kívüli befektetéseket, amelyek profitját hazahozva kiegyenlítik a Magyarországról kivitt profit mennyiségét. Szerinte ez legalább tíz évbe telik.

A kormányfő kijelentette: Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával „fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon”. Úgy fogalmazott: „Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával.” Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta Orbán Viktor.

A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és „ez maga a politikai pornográfia". A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt”. „Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!” – fogalmazott.

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot. Véleménye szerint vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát. A legnagyobb eredményeink még hátravannak, csak most lendültünk bele – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint nincs ebben túlzás, a gazdasági tények azt mutatják, hogy Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

A kormányfő arról is beszélt, 30 évvel a rendszerváltás után „újra ki kell állnunk a magyarságunkért, a keresztény mivoltunkért, védeni kell a családjainkat, a közösségeinket és a szabadságunkat is”. Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg a miniszterelnök. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt „eszkábálnak”, és ma is külföldről irányítják őket. Orbán Viktor úgy fogalmazott hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" – hangsúlyozta. Kitért rá: olyan Európát akarunk, amely tiszteletben tartja az országok, népek saját jövőjéről hozott döntéseit és elfogadja, hogy mi, közép-európaiak a magunk útját akarjuk járni. Egész Európában egyre kevesebb gyerek születik, a nyugatiak erre a bevándorlással válaszolnak: „amennyi hiányzik, annyi jöjjön be”, és akkor rendben vannak a számok - magyarázta. Leszögezte: nekünk azonban nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek, és a bevándorlás fegyverletételt jelent.

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

A miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, amelyről azt mondta: „ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás”. Kifejtette: minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett – sorolta a miniszterelnök.

Bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén. Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött

Évértékelője végén úgy összegzett: Magyarország megvédésére és országépítő munkára hív mindenkit. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött – hangoztatta Orbán Viktor. „Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek” – fogalmazott a kormányfő.

Fotó: kormany.hu/Földházi Árpád

Kocsis Máté: az elmúlt évtized legnagyobb hatású beszéde hangzott el

A Fidesz frakcióvezetője – Józsefváros országgyűlési képviselje – szerint az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a vasárnapi. A politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára is világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe. A családok anyagi támogatásáról szóló mostani intézkedésekről pedig kijelentette: „a gyermekvállaláshoz soha ilyen mértékű segítséget egyetlen kormány sem biztosított még, nem csak Magyarországon, de Európában sem”.

Forrás: MTI, kormany.hu

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben