Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Meghosszabbítva!

Március közepéig működik az Életmentő Pont

2019. február 12. kedd

A téli időszakban fűtött sátorban meleg teával és takarókkal várják minden nap este 8 és reggel 6 óra között a krízishelyzetben lévő személyeket a Dankó utca 18 szám alatt. Az önkormányzat által – önként vállalt feladatként – működtetett Életmentő Pont üzemeltetését a tervezett február 15. helyett március 14-ig meghosszabbították.

Bár nappal már a pozitív tartományban van, éjjel még hosszú hetekig fagypont alá kúszik a hőmérő higanyszála. Az Életmentő Pont biztos menedéket jelent a hideg időben a rászorulóknak. A Dankó utcai melegedőt ezen a télen eredetileg 2018. december 15. és 2019. február 15. között tervezték üzemeltetni, ám a február végén és március elején várható hideg időjárás miatt március 14-éig meghosszabbították az üzemeltetését.

Mint azt Ács Péter, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője elmondta, sokan vették igénybe eddig az éjjeli melegedőt: január végéig mintegy 500 liter meleg teát osztottak ki. Hozzátette: sok egyedül élő, idős ember lakásában nem megoldott a fűtés, nekik a hideg időszakban – bejelentés alapján – olajradiátort biztosít Józsefváros önkormányzata.

Emellett a rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a közterületen tartózkodókra a hideg éjszakákon. Ha segítségre szoruló emberrel találkoznak az utcán, a melegedőre irányítják, vagy szükség esetén mentőt hívnak hozzá.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben