Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kultúra

Operadívák lépnek fel az Erkel Színházban

2019. február 12. kedd

Kolonits Klára és Sümegi Eszter főszerepekben, míg Elina Garanca és Szonja Joncseva gálaesteken lép a közönség elé az Erkel Színházban.

A Lammermoori Lucia címszerepében a hétvégén és szerdán Edita Gruberova lép színpadra, csütörtökön, vasárnap és február 23-án Kolonits Klára látható Kovács János dirigálása mellett. Sümegi Eszter – akiről korábban itt írtunk – a Gioconda címszerepében debütál az Erkel Színházban, a február 22-i premier után február 24-én, 28-án, március 3-án, 6-án és 10-én énekel Almási-Tóth András új rendezésében, Kesselyák Gergely vezényletével ­– közölte a dalszínház kedden.

Sümegi Eszter (fotó: Opitz Tamás)

Elina Garanca február 25-én ad gálaestet az Opera Zenekar közreműködésével az Erkelben, ahol többek közt a Don Carlos és az Adriana Lecouvreur részleteit, valamint Gastaldon, Gadel, Castelao és Mato, valamint Sorozábel latinos dalait énekli. A Ion Marin által dirigált koncertet követően a művész dedikál is a közönségnek.

Kolonits Klára (fotó:opera.hu)

Az Opera idei, Puccini Itáliája tematikus évad kiemelt eseményének ígérkezik az Erkel Színház március 2-i Olasz Estélye, amelynek sztárvendége Szonja Joncseva. A bolgár szoprán az esten többek közt Puccini Lidércek, Bohémélet, Manon Lescaut és Pillangókisasszony című operáiból ad elő részleteket. A művésznő partnere László Boldizsár lesz, valamint fellép Boncsér Gergely, Kálmándy Mihály, Szegedi Csaba, Balga Gabriella, Fülep Máté, Gábor Géza, Kiss Tivadar, Rácz Rita, Rőser Orsolya Hajnalka, Szappanos Tibor és Wiedemann Bernadett. Közreműködik az Opera Zenekar, Énekkar és Gyermekkar, a Magyar Nemzeti Balett művészei és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei. Az Estély rendezője Almási-Tóth András művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató, az együtteseket Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényeli.

Vezető kép: Józsefváros újság/archív

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben