Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyiküket a Hungária körúton fogták el

Tíz kiló marihuánával buktak le a kábítószer-kereskedők

2019. február 14. csütörtök

Három férfi 15 millió forint értékű marihuánát akart értékesíteni 2017-ben. Egyiküket a Józsefvárossal határos Hungária körúton fogták el, társát a Rákóczi hídnál, a harmadik férfi pedig feladta magát. Az akcióról videó is készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást az ügyben, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Két gyöngyösi férfi, a 22 éves J. Attila és társa, a 30 éves K. János még 2017. szeptember 6-án 10 kilogramm marihuánát vett át egy szerb állampolgártól Szegeden. A két férfi az eladásra szánt kábítószert két autóval hozták fel Budapestre, de a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói útközben elfogták őket: egyiküket a Hungária körúton, társát a Rákóczi híd budai lehajtójánál.

A rendőrök az autók átkutatásakor 19 tömbbe csomagolt marihuánát találtak, valamint lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt és valutát. A nyomozók később a 20 éves budapesti M. Valentin személyében azonosították azt a személyt, aki a kábítószer Magyarországra szállítását szervezte le. Ellene elfogatóparancsot adtak ki, M. Valentin pedig néhány nappal később feladta magát a rendőrségen.

A három férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárást lefolytatták a rendőrök és az iratot a napokban átadták az ügyészségnek.

Fotó és forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben