Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Dolgozzunk együtt városunkért!

Újra egyeztettek a Palotanegyed intézményei

2019. február 14. csütörtök

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) tagjai immár tíz év dolgoznak azon, hogy lakóhelyükből igazi otthont teremtsenek. Ennek szellemében teszik a dolguk töretlen kedvvel, és ezt a célt szolgálják az általuk évente összehívott intézményi találkozók is, amelyre az idén február 13-án került sor a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). Az eseményen a városrész kulturális intézményeinek képviselői mellett részt vett Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő is.

A párbeszéd a közös munka alapja – városrészünkért pedig együtt hatékonyabban tudunk dolgozni – vallják a CaPE alapítói és tagjai. Ezt a közös munkát segítik a rendszeres intézményi találkozók, amelyekre az egyesület évről évre meghívja a Palotanegyed kulturális intézményeinek képviselőit, az itt működő szervezetek, egyesületek tagjait, hogy együtt gondolkodjanak, egyeztessenek terveikről.

Perényi László, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, szűkebb pátriájukban szerencsére számos különböző tevékenységet folytató intézmény található, ám az ő céljuk az, hogy ezek ne csak egymás mellett működjenek, hanem meg is ismerjék egymást, és az emberek is minél jobban ismerjék meg őket.

Perényi László, a CaPE elnöke

Elmondta, a tavaly tizedik születésnapját ünneplő CaPE az idei évben is színes programokkal készül: a két fő rendezvényük – a Bródy-piknik és a Bródy-ősz – mellett most sem maradnak el a népszerű épületlátogatások és séták, immár szokás szerint csatlakoznak a Budapest 100 programhoz, de könyvet is jelentetnek meg, amelynek bemutatóját március hónapra tervezik. Februárban pedig bűnmegelőzési előadásra és lakossági fórumra is várják a lakosokat a H13-ban.

Herbai Csilla, a RÉV8 Zrt. projektmenedzsere a találkozón elmondta: a Palotanegyedben 13 társasház homlokzata újul meg az Európa Belvárosa Program harmadik ütemének keretében, emellett 3 utcát érintenek a kezdődő útfelújítások: a Rökk Szilárd, a Bródy Sándor és a Szentkirályi utcát.

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte: rengeteg fejlesztés folyik jelenleg a városrészben, és ezeket igyekszik az önkormányzat úgy ütemezni, hogy azok a legkevésbé zavarják az itt lakók mindennapjait.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben