Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idegenvezetők világnapja

Csütörtöktől ingyenes tematikus sétákat tartanak Budapesten

2019. február 19. kedd

Ingyenes tematikus sétákat, gyalogos túrákat, tárlatvezetéseket, épületbejárásokat, illetve múzeumlátogatásokat tartanak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében február 21-24. között a fővárosban az Idegenvezetők világnapja alkalmából. Erről a BKIK Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke számolt be az M1 aktuális csatornán, kedden.

Bornemisza Miklós elmondta: tavaly több mint 100 sétát szerveztek, idén is hasonló mennyiségű programmal várják a látogatókat. Mint részletezte, vasárnap a Hungexpótól indulnak ingyenes városnéző autóbuszok, a Vigadó térnél lévő 5. kikötőtől pedig hajós városnézések kezdődnek. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre – séta vagy hajó esetén – a helyszíneken is lehet jelentkezni. A rendezvény részletes programja programja – buszos városnézés, City Sightseeing túra, hajós városnézés, villamos járatok, mikrobuszos túrák mozgáskorlátozottak részére és a tematikus séták – elérhető a www.bkik.hu oldalon és itt lehet regisztrálni is.

Az Idegenvezetők világnapja egy nemzetközi kezdeményezés, amelyet 1980-as években ünnepeltek meg először és a 90-es évek óta Magyarországon is megtartják.

Forrás: MTI

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben