Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb sportolási lehetőség a kerületieknek

Fedett jégcsarnok létesülhet Józsefvárosban

2019. február 21. csütörtök

Könnyűszerkezetes, fedett jégcsarnok létesítését tervezi a Magyar Jégkorong Szövetség a Százados negyedben, a BKV Előre Sport utcai sporttelepén. A beruházás megvalósítását a Fővárosi Közgyűlés is támogatta február 20-ai ülésén. Sára Botond, Józsefváros polgármestere szerint örvendetes a jégcsarnokot építése, amelyet a tervek szerint a kerületi lakosok is használhatnak majd.

Újabb színfolttal gazdagodhat a kerület már jelenleg is gazdag sportélete. A Fővárosi Közgyűlés támogatásával elgördült minden akadály az elől, hogy a Százados negyed egy fedett jégcsarnokkal legyen gazdagabb.

Az előterjesztés vitáján Sára Botond kiemelte: üdvözlendő a Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztése, amely a sporttelep leromlott állapotú részén valósulna meg.

A polgármester szerint a csarnok koncepcióját a kerületi tervtanács megismerhette és a fejlesztők biztosították arról, hogy egy olyan épület és abban egy olyan funkció valósulna meg, amelyet a kerületi, és tágabb értelemben a budapesti lakók is használni tudnak majd, és nemcsak a téli szezonban, hanem a nyári időszakban is. A polgármester hozzátette: emellett napirenden van a sporttelep egy másik részének a megújítása is.

A tervezett jégcsarnok a BKV Előre SC által évek óta nem használt részen, a Százados és a Ciprus utca által határolt 6300 négyzetméteres területen épülne fel, és a Magyar Jégkorong Szövetség fogja üzemeltetni. A beruházás a TAO program keretein belül valósul meg mintegy másfél milliárd forintból.

Vezető kép: googlemaps

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben