Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vádat emeltek a testvérpárral szemben

Késsel és fémrúddal bántalmazták a lakót

2019. március 01. péntek

Egy budapesti férfi kábítószert akart szerezni egy VIII. kerületi házban, azonban az egyik lakó elküldte. A férfi később a testvérével visszament és életveszélyesen bántalmazták az ott lakó embert. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a testvérpárral szemben – olvasható az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint egy 37 éves férfi 2017. június 28-án, a késő esti órákban nyugtató illetve kábító hatású készítmények hatása alatt, kábítószer vásárlási céllal megjelent a Diószegi Sámuel utca egyik lakóházánál. A vádlott a ház udvarán szóváltásba keveredett az egyik udvari helyiségben lakó sértettel, aki a 37 éves férfit távozásra szólította fel. A férfi elmenőben megfenyegette a sértettet, hogy rokonaival visszajön elégtételt venni.

A vádlott ezt követően értesítette a közelben tartózkodó – 40 éves férfi – testvérét, aki nem sokkal később, egy késsel a helyszínre ért. A fiatalabb testvér pedig egy, az utcán talált fémrúddal fegyverkezett fel, majd a ház udvarán lévő sértettre támadtak, akit mindketten bántalmaztak.

A ház több lakója is észlelte a történteket, és értesítették a rendőrséget. A testvérpár a helyszínről elmenekült, azonban a rendőrség egyiküket még aznap, testvérét másnap elfogta. A kiérkező mentők az életveszélyes sérülést szenvedő sértettet kórházba szállították.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, jelen ügyben azonban az egyik vádlott különös visszaeső, így erre figyelemmel, vele szemben akár 12 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges.

A fotó illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben