Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Korszerűbb szobák, modern orvosi eszközök

Családbarát szülészeti fejlesztések a Semmelweis Egyetemen

2019. március 05. kedd

Mintegy félmilliárd forintot nyert el a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája és I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) országos, családbarát szülészetek kialakítását célzó pályázatán – olvasható a Semmelweis.hu oldalon. A forrásból több anya-, baba- és családbarát fejlesztés indulhat a két klinikán.

Az elnyert összegből három telephelyen valósulhatnak meg olyan infrastrukturális beruházások és eszközbeszerzések, amelyek a családbarát környezet kialakítását, fejlesztését segítik a szülészeti osztályokon, valamint a kora- és újszülöttellátásban – mondta el Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes a semmelweis.hu oldalnak.

A rektorhelyettes kitért arra is, hogy a neonatológiai osztályon két nagyobb fejlesztést terveznek: a beteg kora- és újszülöttekhez érkező édesanyák számára pihenési, átöltözési lehetőséget biztosítanának, illetve a baba-mama szobákat is korszerűsítik. Utóbbit úgy, hogy az édesanya együtt lehessen a koraszülött intenzív osztályon fekvő gyermekével.

„A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika mindkét telephelyét érinti a támogatás” – mondta Dr. Ács Nándor megbízott igazgató. A Baross utcai részlegen öt egyágyas szülőszobát alakítanak ki, olyan kiszolgáló helyiségekkel és az Üllői úti részlegen is bővül a szülőszobák száma. Emellett olyan baba-mama-barát szobákat hoznak létre, ahol az édesanyák folyamatosan együtt lehetnek az újszülöttjükkel. A klinika továbbá 70 millió forint értékben a szüléshez és az azt követő időszakhoz szükséges eszközöket is beszerez, így például új szülő- és újszülött ágyakat vásárolnak.

A „Családbarát, családközpontú szülészeti és koraszülött intenzív ellátás infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” című, országos pályázatot tavaly írta ki az EMMI, az elnyert támogatásról a közelmúltban küldött értesítést.

Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

Forrás: semmelweis.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben