Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Balkán Kobra előadást tekintették meg

Józsefvárosi cigányzenészeket látott vendégül a Turay Ida Színház

2019. március 05. kedd

Csattanókban és vérpezsdítő, balkáni hangulatú zenében gazdag előadással ajándékozta meg a Turay Ida Színház a józsefvárosi cigányzenészeket és családjukat. A Balkán Kobra című zenés krimi-vígjátékot a rendező, Sztárek Andrea társaságában tekinthették meg február 28-án este.

A Tasnádi István által egy horvát szerző, Ivan Kusan Galóca című műve alapján írt darab – melyben kiemelt szerepet játszik a Monori András által szerzett, balkáni hangulatot teremtő zene – a XX. század végi Balkánra repíti a közönséget. Az Emir Kusturica kultikussá vált filmjének macskajajos hangulatát idéző darabban „üzletemberek” és unatkozó szépasszonyok világában az ENSZ-békefenntartók próbálnak rendet teremteni.

A Turay Ida Színház alapító igazgatója, Darvasi Ilona az előadás és a muzsikusok vendégül látása kapcsán lapunknak kiemelte: „Józsefvárosban élünk és dolgozunk, napi 24 órából 20-at itt töltünk immár ötödik éve. Érezzük, hogy szeretnek az itt élő és ide járó emberek, éppen ezért nekünk is fontos, hogy minél többet tegyünk a józsefvárosiakért” ­– hangsúlyozta. Hozzátette: ezért is tartanak Tündértalálkozó néven családi napot a Kálvária téren minden szeptember elején. „A gyerekeket máskor is vendégül látjuk: előadást nézhetnek, megismerhetik a színészeket, és megmutatjuk nekik a színfalak mögötti életet, munkát. Az iskolák rendszeresen látogatják a színházat, mégis úgy érzem, sokkal többet segíthetnénk, ha tudnánk, kik azok a családok, gyerekek, akiknek szükségük lenne a színház által nyújtható élményre” – nyilatkozta.

„Tavaly a 75 év felettiek, január óta pedig a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából már a 65 év felettiek is ingyen jöhettek az előadásainkra. Büszkék vagyunk erre az országos szinten egyedülálló, sikeres együttműködésre” – jelentette ki Darvasi Ilona, hozzátéve: teljesen természetes, hogy nyitnak olyan emberek felé, akik itt élnek, de például a sok munka, vagy egyéb okok miatt nem jutnak el hozzájuk. „A Balkán Kobra című darab zenéje adta az ötletet, hogy erre az előadásra a cigányzenészeket hívjuk.

Örültünk, hogy mindenki jól érezte magát, és színvonalas kikapcsolódást tudtunk nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy eredményes folytatása ez az itteni  munkánknak” – jelentette ki a színház alapító igazgatója.

Fotó: 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben