Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Cél a városkép szebbé tétele

Még több támogatás tűzfalak felújítására

2019. március 06. szerda

A józsefvárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a kerületben található üres tűzfalak felújítására, hőszigetelésére és kifestésére vonatkozó pályázati konstrukció átalakítását. Ennek értelmében a pályázók kedvezőbb finanszírozási feltételekhez juthatnak, mint a korábbi években.

Kerületünk városképének további szépítése érdekében a sikeres pályázattal a munkálatok összköltségének immár 85 százaléka nyerhető el. Az érintett tűzfalak műszaki állapotának és hőszigetelő képességének javításához korábban 50 százalékos önrészre volt szükség, mely a módosítás értelmében 15 százalékra csökken. Így az épületek legfeljebb 85 százalékos vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.

A falfestés támogatásának kondíciói az előző évhez lépest nem változnak: az önrész és a vissza nem térítendő támogatás továbbra is 15-85 %-ban oszlik meg. Józsefváros önkormányzata a Tűzfalfestési Program végrehajtására 50 millió forint fedezetet biztosított a költségvetésből.

A keretösszegből azok a társasházak számíthatnak támogatásra, ahol a szomszédos telek várhatóan nem lesz beépítve. A pályázható munkák az alábbiak: a tűzfal műszaki állapotának javítása, hőszigetelése és/vagy alapozó festése, valamint művészi értékű fedő festése.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben