Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kedvezményes sportolási lehetőségek

Együttműködési megállapodást kötött Józsefváros és a közszolgálati egyetem

2019. március 06. szerda

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a felsőoktatási intézmény működésének 2012. évi megkezdése óta szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy egy olyan oktatási centrum jöjjön létre, mely jól illeszkedik a kerület kulturális és gazdasági életébe is. A Ludovika Campus mára hazánk egyik legmodernebb és legszebb egyetemi létesítményévé vált, emellett megnyitása óta aktív szerepet vállal Józsefváros közösségi és sportéletének alakításában. Az önkormányzat és az egyetem az eddigi együttműködésen túl még szélesebb körű megállapodásról döntött, melyet a mai napon dr. Sára Botond, Józsefváros polgármestere és dr. Koltay András, az egyetem rektora írt alá.

A megállapodásban rögzítették, hogy az egyetem továbbra is vállalja, hogy közreműködik Józsefváros lakossága minél szélesebb rétegének a rekreáció és az egészségmegőrzés céljából történő sportolásra való ösztönzésében, az egészséges életmód iránti igény felkeltésében, az egészségmegőrzés fontosságának elismerésére irányuló szemléletformálásban.

Az együttműködés keretében az egyetem kedvezményes sportolási lehetőséget biztosít Józsefváros állandó lakosainak és a kerület érdekében működő egyes testületek, szervezetek tagjainak, foglalkoztatottjainak, többek között az egyetem uszodájában. A kedvezményt az önkormányzat saját forrásaival egészíti ki, így a felnőtt úszó belépőjegy wellness használattal 1500 forint helyett csak 800 forint.

Emellett önkormányzati finanszírozásból ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt a józsefvárosi óvodák nagycsoportosai, ehhez az egyetem kedvezményesen biztosítja uszodáját és annak tanmedencéjét. 

Mindezeken túl az egyetem az önkormányzat egyes programjainak és rendezvényeinek is helyszíneként szolgál – olvasható a Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodája és Nemzeti Közszolgálati Egyetem sajtóközleményében.

Sára Botond polgármester az együttműködés aláírása után lapunknak elmondta: a most megkötött megállapodás anyagilag és a szabadidős, sportolási lehetőséget tekintve is nagy segítséget és jó lehetőséget jelent a józsefvárosiaknak, az óvodás gyermeket nevelő szülőknek. „A legkisebbektől kezdve minden kerületi lakos egészségéért tenni kívánunk, illetve a mozgás örömét is szeretnénk népszerűsíteni” – hangsúlyozta a polgármester. 

Fotó: Baranyai Attila, Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben