Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány

Közösen az élhetőbb, biztonságosabb Józsefvárosért

2019. március 11. hétfő

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány elsődleges célja a kerület közbiztonsági helyzetének javítása, az itt lakók biztonságérzetének növelése. A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete által alapított szervezet ennek érdekében anyagi támogatással, technikai eszközökkel segíti a kerület rendvédelmi szerveinek munkáját, ezzel előmozdítva hatékonyabb működésüket.

A Közalapítvány megalapítása óta jelentős támogatást nyújt a kerületi rendőrkapitányság és tűzoltóparancsnokság, valamint a polgárőrség részére, ezzel is hozzájárulva Józsefváros közbiztonságának javításához. Támogatja a rendvédelmi szervek infrastrukturális fejlesztéseit, valamint – szolgálati feladataik hatékonyabb ellátásához – technikai eszközöket adományozott.

A rendvédelmi szervekkel való együttműködésnek köszönhetően a Közalapítvány is hozzájárult ahhoz, hogy kerületünk mára – az itt lakók véleménye szerint is – jóval biztonságosabb és élhetőbb, mint korábban volt.

A bűnügyi statisztikák szerint Józsefvárosban 2010-től számítva az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények több mint felére csökkentek, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma kétharmadával esett vissza. Emellett nagymértékben javult a nyomozások eredményessége.

A Közalapítvány egyik legnagyobb sikere a józsefvárosi kamerarendszer létrehozásában és üzemeltetésében való részvétel volt.

Támogassa Ön is a Közalapítvány munkáját!

Amennyiben egyetért célkitűzéseivel, és hozzá kíván járulni a Közalapítvány munkájának folytatásához, támogassa Ön is a Közalapítványt adója 1 %-val, vagy a 11708001-20337997 számú bankszámlaszámra történő adományozással, és rajta keresztül segítheti a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság és a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, valamint a Józsefvárosi Polgárőrség munkáját!

Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány

Adószám: 18014606-1-42

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben