Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Pál utcai fiúk című regény helyszíneit is megtekintették

Szlovén diákok látogattak kerületünkbe

2019. március 11. hétfő

A Pál utcai fiúk című regényhez kapcsolódó tanulmányi versenyen budapesti kirándulást nyert egy szlovén diákcsoport. A hatodikosokból és kísérő tanáraikból álló csoport Sántha Péterné alpolgármester támogatásával és szervezésével március 8-án ellátogatott a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába és a regényben szereplő híres józsefvárosi helyszínekre is.

A Pál utcai fiúk regény tavaly jelent meg szlovén nyelven. Ez adta az apropóját annak a könyvhez kapcsolódó versenynek, melyen szlovén általános iskolások mérhették össze a tudásukat. A győztes hatodikos osztályt, akik Ljubljanából érkeztek kísérő tanáraikkal, a Grundsuliban Lakatosné Antoni Veronika igazgatóhelyettes és Sántha Péterné köszöntötte. Az alpolgármester a programok megszervezése mellett a kerületünkre emlékeztető pólót, bögrét, kulcstartót és jegyzettömböt tartalmazó ajándékcsomaggal is kedveskedett a vendégeknek, akik megtanulhatták és a Molnáros diákokkal együtt magyar nyelven énekelhették el A Pál utcai fiúk című musical főcímdalát.

Sántha Péterné alpolgármester az Országházat is megmutatta a diákoknak

Egy angol nyelvű, a regény tartalmára vonatkozó teszt kitöltése után a gyerekek és kísérőik bejárták a kerületünkben található híres helyszíneket. Megtekintették többek között a Práter utcában található Pál utcai fiúk szoborcsoportot, ellátogattak a Füvészkertbe, majd a hosszú séta után a Grundon elfogyasztott ebéddel pótolták az elégetett energiákat.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben