Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Digitális valóságok konferencia kerületünkben

A digitalizáció nem ördögtől való

2019. március 12. kedd

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő nyitotta meg március 9-én azt a konferenciát, amely célul tűzte ki, hogy megismertesse a szélesebb közönséggel az informatikai fejlődés nyújtotta lehetőségeket. A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) korhatártól függetlenül vártak mindenkit, aki többet szeretett volna megtudni arról a most zajló átalakulásról, amely életünk majd’ minden területén érezteti hatását, és úgy hívják: digitalizáció.

„A folyamat közepén vagyunk, nagy tévedés jövő időben beszélnünk erről a változásról. Egy mondatba sűrítve: a Gutenberg-galaxisból átlépünk a Neumann-galaxisba” – idézte Csépe Valéria professzor asszonyt Deutsch Tamás.

Hozzátette, ne idegenkedjünk ettől az átalakulástól, hiszen emlékezzünk vissza, egy-két emberöltővel ezelőtt ugyanúgy elítélték az akkori felnőttek a gyermekek televíziózási szokásait, mint ma a számítógépezést, és lám, mégis teljes értékű emberek váltak az akkori fiatalokból.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a JátékosLét Kutatóközpont szervezte konferencia épp’ ezt a célt szolgálta: betemetni a generációs szakadékot, hogy egy napra a teljes család, közösen szórakozva ismerkedjen meg a digitalizáció és informatika világában tevékenykedő civil szervezetekkel, kutatókkal, közéleti szereplőkkel és a magyar „e-sport társadalom” véleményformálóival.

Az egész napos programon többek között előadások hangzottak el a digitalizált oktatásról, valamint a mindnyájunkat érintő információbiztonságról és a közösségi oldalak használatáról.

A szórakozást számos érdekes „kütyü” segítette, a vállalkozó szellemű látogatók egy kézilabdakapus bőrébe is belebújhattak – persze csak virtuálisan, hiszen már a konferencia neve is elárulta: ez a nap a digitális valóságokról szólt.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szerző: Zékány János