Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

Lecsapott a TEK a Corvin sétányon tanyázó drogdílerekre

2019. március 13. szerda

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve március 12-én a Corvin sétányon, illetve a XVIII. kerületben, a Darányi Ignác utcában egy időben fogták el az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség négy tagját. A látványos akcióról videót is megosztottak a rendőrök.

A nyomozók a Corvin sétányon lévő társasház két lakásában történt egyidejű rajtaütés során a 38 éves L. Gyulát, a 36 éves H. Mariannát, illetve a 20 éves L. Gyulát elfogták.

A két lakásban – a házkutatás során – összesen 288 szál töltött cigarettát, közel másfél ezer üres cigarettahüvelyt, a cigaretták töltéséhez használatos eszközöket, közel 11 gramm kábítószergyanús sárga port, valamint több mint hatszázezer forintnyi készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök ezen felül lefoglaltak egy Mercedes terepjárót is, amelyet a gyanú szerint az elkövetők a bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

A Corvin sétányon végrehajtott elfogással egyidőben, a XVIII. kerületi Darányi Ignác utcában rendőrkézre került a bűnszövetség negyedik tagja, a 31 éves K. Dezső. Ott négy tasakban szintén kábítószergyanús fehér port, feltehetően ugyancsak kábítószerrel szennyezett papírpénzt, illetve fecskendőket és cigaretta készítéséhez használatos eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A bűnszövetség ötödik tagját a 38 éves N. Róbertet a Határ úti metrómegálló közelében fogták el még aznap délelőtt.

A bűnszövetség tagjait – akiknek elfogásában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységén túl a pestszentlőrinci nyomozók, valamint a BRFK felderítői és Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói is részt vettek – előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Ellenük bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt indítottak nyomozást.

Forrás és fotók: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben