Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folyamatosan épülnek-szépülnek a kerületi bölcsődék

Fejlesztések a Játékvár Bölcsődében

2019. március 14. csütörtök

Az elmúlt években kívül-belül csodás átalakuláson ment keresztül a Játékvár Bölcsőde. Az utcafronti homlokzat megújulása után az udvarra néző épületrészt is korszerűsítették, megszépült a hatalmas udvar és a belső terek egy része is, melyeket új bútorokkal rendeztek be, valamint kialakítottak egy sószobát is. Sára Botond polgármester kiemelte: az elmúlt években folyamatosak a felújítások a kerületi bölcsődékben és óvodákban. „A munka ebben az évben sem áll meg, 2019-ben további 300 millió forintot szánunk felújításokra” – mondta lapunknak.

Sára Botond a felújításokkal kapcsolatban hangsúlyozta: Józsefváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a családokra, így a legkisebb gyermekekre is, ezért folyamatosak a felújítások a kerületi bölcsődékben és óvodákban. „A munka ebben az évben sem áll meg, 2019-ben további 300 millió forintot fordít az önkormányzat még el nem végzett felújításokra” – emelte ki lapunknak.

A polgármester a napokban ellátogatott a Játékvár Bölcsődébe, ahol a beruházások kapcsán elmondta: nagyon szép lett a bölcsőde, látszik, hogy átgondolt munka van a koncepció mögött, a gyermekek életkori sajátosságait, és az itt élő családok egyre bővülő igényeit szem előtt tartva történnek a fejlesztések. A polgármester biztosította az intézmény vezetőit arról, hogy az önkormányzat támogatására és együttműködésére továbbra is számíthatnak annak érdekében, hogy a bölcsődék mind a dolgozók mind a gyermekek számára szerethető, kellemes helyek legyenek.

Már az idén is több fejlesztésen esett át a Horánszky utcai bölcsőde: az első és második emeleti gondozási egységeket kifestették, új burkolatot kaptak a csoportszobák, valamint kiépítettek egy sószobát is. Losoncziné Szabó Judit, a bölcsőde vezetője ezzel kapcsolatban kiemelte: a sószoba jótékony hatással van a gyermekek egészségére, de remek lehetőség a kicsik megnyugtatására is. Hozzátette: a szoba berendezésekor a természetes anyagokat részesítették előnyben. A tavalyi évben a felújított mosodába új gépek is kerültek, melyekkel – mint Losoncziné Szabó Judit elmondta – sokkal hatékonyabb a munka.

Az intézményben az elmúlt két évben kicserélték a fürdetők, csoportszobák bútorait és a konyhabútorokat, felújították a mosodát, a dolgozók öltözőjét, árnyékoló rendszert alakítottak ki, valamint újraparkettázták az irodát és egy tárgyalószobát is berendeztek a nyugodt, zavartalan megbeszélések lebonyolítása érdekében.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben