Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ne játsszunk a tűzzel!

Óvodások és iskolások pályázhatnak az alkotásaikkal

2019. március 18. hétfő

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az előző évek hagyományait követve immár hatodik alkalommal hirdet óvodások és iskolások részére alkotói pályázatot. A műveket – amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát – május 10-ig kell eljuttatni a fővárosi, megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokra.

Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot. A pályaműveket május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, illetve megyei igazgatósághoz.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek győztesei a június 7-i díjátadáson értékes ajándékokat kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, vele együtt pedig a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatóját és egy tűzvédelmi oktatást.

Az alkotói pályázat kiírása és a fővárosi/megyei igazgatóságok elérhetőségei ezen a linken találhatók.

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben