Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Érem és játék volt a díj

Ovis sorverseny a Vajdában

2019. március 21. csütörtök

Immár huszadik alkalommal rendeztek az óvodások számára sorversenyt a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában. A rendezvény remek lehetőség arra, hogy a nagycsoportosok belessenek az iskolai miliőbe. A díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere adta át, az eseményen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

Bár már kezd igazán tavaszba fordulni az időjárásunk, a vajdások iskolaudvarán még áll a buboréksátor a sportpálya fölött, ahol immár a huszadik alkalommal szervezték meg a kerületi óvodások váltó- és sorversenyét. Az idei évben résztvevő öt óvoda gyermekeit és kísérőiket Sántha Péterné üdvözölte, aki köszönetet mondott a szervezőknek, amiért évről-évre megadják a versenyzés lehetőségét Józsefváros óvodásai számára, és jó versenyzést kívánt a gyerekseregnek.

Az alpolgármester megbecsülését fejezte ki az óvodapedagógusok felé, hiszen ők azok, „akik minden évben kitűnően felkészítik, és még lelkesebbé teszik az amúgy is motivált, versenyezni szerető kisembereket”.

Filep Mária igazgatóasszony lapunknak elmondta: a versenyen nagycsoportosok vesznek részt, akik ügyességi és gyorsasági feladatokon mérik össze tudásukat. „A rendezvény egyfelől jó szórakozás felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt, másfelől a ballagás előtt álló óvodásoknak alkalmuk nyílik valamelyest megismerkedni az iskolával” – emelte ki.

A vetélkedő közös bemelegítéssel kezdődött, majd a gyermekek jó kedvvel vetették bele magukat a versengésbe az óvó nénik és ovis társaik biztatására. A hatalmas sátor így pillanatok alatt megtelt szurkolói hajrá! felkiáltásokkal, csilingelő kacajokkal és dobhártyát nem kímélő sikongatásokkal.

A szünet alkalmával a programszervezők uzsonnáról is gondoskodtak a már kipirult arcú, ám fáradtnak még korántsem nevezhető apróságok számára, akik aztán újult erővel folytatták a versengést.

Az díjakat Sára Botond adta át a versenyzőknek. A polgármester is megköszönte a szervezők munkáját és örömét fejezte ki, amiért idén is ilyen sokan érkeztek a vidám programra.

A nyolc körből álló megmérettetés végül a Katica óvodások győzelmével zárult, ám a Százszorszép, a Kincskereső, a Pitypang és a Várunk Rád óvodák nagycsoportosai sem távoztak üres kézzel. Sára Botond minden csapattagnak külön-külön gratulált, és egy-egy érmet akasztott a nyakukba.

Az önkormányzat egyéb meglepetéssel is készült a gyerekeknek: megajándékozták őket egy-egy színes labdával, ugrókötéllel, valamint óvodájuk számára további játékokat és egy doboznyi édességet vehettek át.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben