Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csaknem 230 fős mezőny indul a versenyen

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupa a Ludovika Arénában

2019. március 21. csütörtök

Erős mezőny indul a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa-versenyen, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában rendeznek ezen a hétvégén. A pénteken kezdődő viadalon a hazai sportági szövetség előrejelzése szerint egyéniben 226 vívó lép pástra és a világranglista első 32 helyezettje közül 30 eljön Budapestre. A sporteseményre a belépés ingyenes.

A magyar színeket várhatóan 24 kardozó képviseli, közülük egyedüliként a nemzetközi rangsorban jelenleg negyedik, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron lesz kiemelt. „Remélem, jó sokat kell majd a páston töltenem szombaton és vasárnap egyaránt..." – idézte őt a hunfencing.hu oldal.

A 2017-ben egyéni világbajnok Szatmári András – aki éppen a mostani világkupa-forduló előtt veszítette el kedvező besorolását – jelenleg 20. a világranglistán, így neki már a pénteki selejtezőben is vívnia kell.

A Gerevich-Kovács-Kárpáti világkupákat az elmúlt két alkalommal Győrben rendezték és a késő őszi időpont tavaszra tolódott, így három és fél év elteltével lesz férfi kard világkupa ismét Budapesten. A péntek-szombati egyéni küzdelmeket és a vasárnapi csapatviadalt – a Zarándi Csaba Emlékversenyt – is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában bonyolítják le.

A pénteki selejtező 14 órakor kezdődik, a 64-es tábla asszói szombaton 10 órától zajlanak, a nyolcas döntőt pedig aznap 16 órától rendezik. A csapat világkupa a 32-es tábla első körével vasárnap 9 órakor rajtol, a magyar csapat egy fordulóval később kapcsolódik be, a harmadik helyért 14-től vívnak, a döntőre pedig 15 órától kerül sor. A belépés a hétvége során végig ingyenes.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben