Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kecses mozgás, csillogó ruhák

Ritmikus gimnasztika a Losiban

2019. március 22. péntek

A sokak számára művészi tornaként ismert ritmikus gimnasztika (RG) immár 37 éve űzhető a Losonci Téri Általános Iskolában. Azóta számtalan kislány lett a rabja ennek a gyönyörű és nagyon nőies mozgásformának, az edzők pedig most is boldogan várják azokat, akik szívesen csatlakoznának csapatukhoz. Fráter Viktória, a sportegyesület vezetője lapunknak elmondta: számukra a leges-legfontosabb a közösségi szemlélet.

A Losonci téri iskola frissen felújított tornatermében ismét teljes erőbedobással edzhetnek az OSC egyesület ritmikus gimnasztikázói heti három alkalommal. A gimnasztika, torna, balett és a tánc elemeit ötvöző sportág képviselői öt kéziszerrel dolgoznak: karikával, kötéllel, labdával, szalaggal és buzogánnyal, melyek csak úgy csillognak-villognak mozgás közben. Nem csoda, hogy a kislányok előszeretettel választják ezt a sportot.

Fráter Viktória, háromszoros olimpikon, az OSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület vezetője és edzője lapunknak elmondta: már 3 éves kortól várják a kislányokat. „Bárkit szívesen látunk: azt is, aki már otthon a spárgázást gyakorolja, de azt is, aki bizonytalanabb, vagy félénkebb, itt mindenkinek segítünk rátalálni a tehetségére” – emelte ki.

Hozzátette: nem céljuk, hogy versenyzésre ösztönözzék a gyerekeket, mindenki maga választhatja ki a neki tetsző utat. Ugyanakkor az évente kétszer – karácsonykor és júniusban – megrendezett bemutatón mindenki megmutathatja a közönségnek, családjának, hogy mit tud.

Az egyesület vezetője arra is rámutatott, hogy edzőként a gyermek egészségét, egészséges fejlődését is szem előtt tartják, és meg kell találniuk az egyensúlyt iskola, szabadidő és a sport között is. „A leges-legfontosabb dolog, amit képviselünk a közösségi szemlélet. Nemcsak itt a Losonciban van telephelyünk, hanem másutt is tartunk edzéseket, így a gyerekek időről időre találkoznak, és barátságokat alakítanak ki egymással. Egy csapatként járunk edzőtáborokba is.

Egy jó közösség részének lenni: ennél talán semmi sem számít jobban, semmi sem meghatározóbb a gyerekek, főként a tinédzserek életében” – fejtette ki, hozzátéve: a jó közösség egy életre szól. „Ezt a tapasztalat mondatja velem, hiszen a tanítványaim közül többen is (Némethné Horváth Mirella, Nagy Nikolett és Wágner Hanna) visszajöttek edzőnek.”

Az edzéseket hétfőn, szerdán és pénteken tartják a Losonci tornatermében, melyekről bővebb információt a http://www.oscrgse.hu/ webcímen találnak. Nyári edzőtáborukra – melyet szintén a Losiban tartanak június 17-21 és 24-28 között – Fráter Viktória vezető edzőnél jelentkezhetnek.

Fráter Viktóriáról és sportjáról többet is megtudhatnak vele készült korábbi interjúnkból, melyet a https://www.youtube.com/watch?v=Gax0scTZxFM linken tekinthetnek meg.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben