Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Ráday utcai kollégium javára gyűjtöttek

Jótékonysági koncert a Nagyvárad téri református templomban

2019. március 25. hétfő

Johann Sebastian Bach műveiből adtak orgonakoncertet a DRE Budapesti Kántorképző Tanfolyam orgonatanárai március 24-én a Nagyvárad Téri Református Egyházközösség templomában. A Bach Mindenkinek Fesztivál programsorozat részeként megrendezett jótékonysági hangverseny adományait a közelmúltban leégett Ráday Kollégium károsultjainak javára fordítják. Az eseményen köszöntőt mondott Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője.

A szép számmal megjelent közönséget Zila Péter, az egyházközség lelkésze a 112. zsoltárból vett idézettel köszöntötte, majd a résztvevők közös imára hajtották fejüket.

Kocsis Máté köszöntőjében felhívta a figyelmet: egy tragédia hozott össze minket, ami nemcsak vagyonvesztést okozott, hanem egy ember életét is követelte. Majd hozzátette: „Az újjáépítéssel és a segítségnyújtással azonban egy olyan arcát mutatta meg a magyar református közösség és mindazok, akik támogatták őket, – ide értve a magyar kormányt is –, amelyre a mai világban nagy szükség van”.

Józsefváros országgyűlési képviselője szerint egy tragédiának összekovácsoló ereje is lehet, amely során a közösség tagjai is megtapasztalhatják: mindig számíthatnak egymásra. „Ha ezt az érzést tovább tudjuk adni felebarátainknak, akkor megérthetjük, hogy ezt nem lehet kiváltani más, a mai kor szellemében értéknek tartott eszközzel” – mutatott rá.

„Kötelességünk tehát vigyázni és megtartani ezt a közösséget, erre például a mai nap is kiválóan alkalmas és a tragédia ezáltal a közösség erejének ünnepévé válhat” – zárta beszédét.

A koncerten Monostori Ferenc, a DRE Budapesti Kántorképző Tanfolyam vezetője, Tasi Csaba, a Pasaréti Református Közösség orgonistája és Balogh Lázár, a Nagyvárad Téri Református Egyházközösség orgonistája adott felemelő hangulatú koncertet Johann Sebastian Bach műveiből.

Áhítatot tartott Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. Az eseményen részt vett Bácskai János, Ferencváros polgármestere is. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben