Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalmi változások március végétől

Folytatódik a Fiumei úti villamospálya-felújítás

2019. március 26. kedd

A jobb időjárás beköszöntével folytatódhat a villamospálya-felújítás az Orczy térnél. A munkálatok március 28-án, csütörtökön kezdődnek és várhatóan április közepéig tartanak, ezalatt az idő alatt változik a közösségi és a közúti közlekedés rendje.

A BKV Zrt. a tavaly elkezdett villamospálya-rekonstrukciós munkák folytatásaként felújítási munkákat végez az Orczy téren– közölte a közlekedési vállalat hétfőn.

Változások a közösségi közlekedésben

·        A 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon, az Izraelita temető, illetve az Új köztemető (Kozma utca) végállomás és a Kőbányai út 21. megállóhely között közlekedik.

·        A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak.

·        A 28-as, a 28A és a 62-es villamos helyett a Blaha Lujza tér M és a Könyves Kálmán körút / Kőbányai út között 28-as jelzéssel pótlóbusz jár. A pótlóbuszra a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút csomópontban a 9-es busz megállójában, a Kőbányai út 21. megállóhelyen a gyalogos-átkelőhely előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti; a Blaha Lujza tér felől ez a megálló a 37-es vagy a 37A villamossal érhető el.

·        A 9-es autóbusz munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a megszokottnál sűrűbben indul, továbbá a villamospótlás teljes ideje alatt megáll a Kőbányai út 21. megállóhelyen is.

·        A 24-es és a 37-es villamos közlekedési rendje nem változik, a 37A villamos pedig munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik; délelőttönként pedig a szokásosnál sűrűbben indul.

Változások a közúti közlekedésben

A villamosvágány-felújítási munkák miatt március 28-tól változások lesznek a közúti közlekedésben is.

·        Az Orczy téren a Fiumei út–Orczy út útvonalon irányonként csak egy forgalmi sáv lesz járható. A Fiumei út felől nem lehet majd balra kanyarodni a Kőbányai út felé. A Kőbányai útra kanyarodni a csomóponton túlhaladva, a benzinkút előtt balra kanyarodva lesz lehetőség.

·        A Fiumei úton a Salgótarjáni út–Magdolna utca csomópontnál irányonként egy forgalmi sáv lesz csak járható.

·        A Dobozi utcát a Népszínház utca felé egyirányúsítják a Magdolna utcától.

·        A Magdolna utcát a Dobozi utca és a Fiumei út közötti szakaszon lezárják a gépjárműforgalom elől.

·        Lezárják a forgalom elől a Népszínház utca Dobozi utca és Fiumei út közötti szakaszát is. A Fiumei út felől érkező forgalom a Népszínház utcát a Fiumei úti szervizúton keresztül, a Teleki tér mellett érheti el. Ennek érdekében a szervizút forgalmi irányát a Teleki tér és a Népszínház utca között ideiglenesen megfordítják.

·        A Népszínház utca felől a Fiumei utat az Alföldi utcán, illetve a Karácsony Sándor utca–Baross utca útvonalon lehet elérni.

Április közepétől is folytatódik majd a felújítás, amelyről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben