Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színházi hangulat a Ciklámen klub falai között

A 100 éve elhunyt Ady Endrére emlékeztek

2019. március 26. kedd

Az idén 100 éve elhunyt Ady Endrére emlékeztek a Ciklámen Idősek Klubjában: a XX. század egyik legkiválóbb költője verseinek tolmácsolásával Kompár Valéria ajándékozta meg a közönséget. Az eseményen Sántha Péterné alpolgármester is tiszteletét tette.

Az ideiglenesen színházteremmé varázsolt klubszobába már jóval az előadás előtt érkezett a közönség. A nézők soraiban javarészt hölgyek foglaltak helyet, ami arra enged következtetni, hogy Ady Endre halála után 100 évvel is képes megdobogtatni a női szíveket. És emellett persze arra is, hogy a szórakoztató, könnyedebb programokon és a klub által nyújtott egészségmegőrző lehetőségeken túl a kulturális rendezvényekre is nagy az érdeklődés.

Kelemenné Hellinger Mária, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Nappali Ellátások szakmai vezetője elmondta: igyekeznek sokszínű programokkal kedveskedni az időseknek. „A rendezvény nagyon jó példája egyfelől a generációk közötti kulturális találkozásnak, másfelől kiemelendő, hogy Kompár Valéria dicséretes dolgot művel itt nálunk, ugyanis önként vállalta, hogy szabadidejét, munkáját, energiáját áldozza mindannyiunkra.”

A költőóriás verseiből összeállított műsort előadó Kompár Valéria, az Ady Versmondó Szalon tagja. A darab a társulat vezetője, Havas Judit előadóművész és irodalomtörténész rendezésében készült, a költeményeket azonban maga az előadó válogatta. A versszeretők lelkesedését tovább növelheti, hogy április 11-én, A költészet napjára újabb rendezvényt szerveznek a klubban, ahol bárki kiállhat és elszavalhatja a számára legkedvesebb költeményt.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben