Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Segítség a megváltozott munkaképességűeknek

Speciális állásbörze a Kesztyűgyárban

2019. március 28. csütörtök

Megváltozott munkaképességű munkavállalók részére tartottak speciális állásbörzét csütörtökön a Kesztyűgyár Közösségi Házban, a Magdolna-Orczy negyed városrehabilitációs program keretében. A rendezvényen csaknem 20 munkáltató mintegy 450 állást kínált az érdeklődőknek, akik a kínált pozíciók között való böngészés mellett hasznos információkat, jogi tanácsokat is kaphattak a helyszínen. Görhöny Ádám alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Józsefváros mindig is kiemelt figyelmet fordított az álláskereső és képzési programokra.

Számos érdeklődőt vonzott a Magdolna-Orczy negyed program keretében rendezett speciális állásbörze. A Kesztyűgyár földszintjén mintegy húsz munkáltató várta 450 betölthető pozícióval az érdeklődőket. Az állami és multinacionális cégek részéről jelen volt többek között a MÁV, a Fővárosi Közterület-fenntartó, az Auchan, a Nokia és olyan szerveztek, alapítványok is, akik ennek a célcsoportot is kínálnak esélyt. Például az egyaránt a kerületben működő Nem adom fel Alapítvány és a Fogadj örökbe egy macit Alapítvány, továbbá a Kézenfogva Alapítvány és a Kézmű Közhasznú Alapítvány is.

A Kesztyűgyár munkatársai az önéletrajzírásban nyújtottak segítséget, illetve a szervezők jelnyelvi tolmácsot is biztosítottak. Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály munkatársai pedig tanácsadással, hasznos információkkal álltak mind a munkavállalók, mind a munkáltatók rendelkezésére. 

Görhöny Ádám, Józsefváros alpolgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy az önkormányzat mindig is elkötelezett volt amellett, hogy az élet minden területén – így a munkához jutásban is – segítse a józsefvárosiakat. Mint mondta: évről évre tartanak állásbörzéket a Mátyás téren, és más programokkal is segítik azokat, akik szeretnének visszatalálni, illetve belépni a munkaerőpiacra. 

Az alpolgármester kiemelte: az teszi különlegessé ezt a napot, hogy a Magdolna-Orczy negyed szociális városrehabilitációs program keretein belül, annak területén élő, megváltozott munkaképességű személyek számára rendezték meg az állásbörzét. Azzal a céllal – folytatta – hogy azoknak az embereknek nyújtson segítséget, akik a legnehezebben tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

„A Magdolna-Orczy negyed program – amelyet a kerületben már több hasonló projekt előzött meg – hangsúlyos eleme a bérlakás-korszerűsítések, közterület-, illetve zöldterület-megújítások mellett a társadalmi rehabilitáció is. Azaz, az itt élő, nehéz sorsú emberek segítése, felzárkóztatása, amelynek része a munkához való jutás is” – hangoztatta Görhöny Ádám. 

Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő munkát. Majd hozzátette: a Magdolna-Orczy negyed program keretén belül jövőre és 2021-ben is megrendeznek ilyen állásbörzét. 

Pál Enikő, a Közösségi Ház szakmai igazgatója lapunknak elmondta: sokféle típusú, állást kínáló munkáltató, cég van jelen a börzén. Az irodai munkától kezdve a könnyű fizikai munkáig, az alapképzettségtől a felsőfokú végzettségig tudnak lehetőséget biztosítani a munkavégzésre a különböző sérültséggel, fogyatékossággal élő személyek számára. Kiemelte, fontos, hogy a rehabilitációs járadékban részesülőknek normál munkát tudnak biztosítani a valós munkaerőpiacon, hiszen az a cél, hogy minél előbb vissza tudjanak illeszkedni a nyílt munkaerőpiacra. 

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013. számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben