Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy tér, ahol a legtöbb magyar sláger született

Fonogram-díjat kapott a Szervusz Szenes Iván tér

2019. április 05. péntek

Április 4-én, immár 15. alkalommal adták át a Fonogram-díjakat, ahol a józsefvárosi kötődésű, legendás dalszerző, Szenes Iván és lánya, Szenes Andrea közös albuma, a Szervusz Szenes Iván tér a hagyományos slágerzene kategória győztese lett. A rangos szakmai kitüntetéssel a tavalyi év legjobb albumait és hangfelvételeit ismerték el. Az albumért járó díjat a dalszerző lánya, Szenes Andrea vette át.

A józsefvárosi Szenes Iván tér igazi magyar kultúrtörténeti tér, a legtöbb magyar sláger itt született, hiszen itt élt és alkotott Szenes Iván egész életében, és édesapja, a ’30-as évek népszerű dalköltője, Szenes Andor is. A téren rendezett Szenes Iván Emlékkoncertre – Budapest egyik legnagyobb hagyományos szabadtéri rendezvényére – évente több mint 10000-en látogatnak el.

A nyertes album – Szervusz Szenes Iván tér

Nemcsak a húszéveseké a világ, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Mindenkinek van egy álma, csak néhány dalcím az albumról. Elég csak a címeket meghallanunk, és máris felelevenedik egy régmúlt világ, elindul a szívekben a nosztalgiázás. A nyertes albumon a népszerű dalok a legendás előadók ismert előadásában hallhatók, de fiatal, tehetséges énekesek feldolgozásában is hallhatóak. Az album további különlegessége, hogy három dalt maga a szerző előadásában ismerhetünk meg és először kerül kiadásra az életében utoljára írt slágere, a Régimódi zene, amit eddig még csak ő énekelt el.

A díjat a dalszerző lánya, Szenes Andrea vette át

A 2019-es Fonogram-díj nyertesei

12+1 hazai és 6 külföldi kategóriában a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből és további szakemberekből álló 25 fős zsűri szavazatai alapján két fordulóban dőlt el, hogy a zenei szakma mely hangfelvételeket tartotta az elmúlt év legkiemelkedőbb zenei alkotásainak. A díjazottak listája a www.fonogram.hu/nyertesek oldalon olvasható.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben